4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől

4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől

Nem szívesen ülsz ki a kertbe, mert tartasz a kíváncsiskodó tekintetektől? Szeretnéd elbarikádozni magad a nem túl kedves szomszédtól? Esetleg szívesen elzárnád a kerted a mozgalmas utcától?

Ötletládához ad!

A jól takaró kerítések egy vagyonba kerülnek, ráadásul bizonyos településeken vagy városrészeken korlátozva van, mennyire fedheti el a kerítés a kertet. Mindkét problémára megoldást hoztunk zöld növények formájában, amelyek méretük, sűrűségük és kinézetük alapján is alkalmasak a feladatra. Mutatjuk a listát.

1. Tuja

A tuja a leggyakoribb „kerítés-növények” egyike. Népszerűségét gyors növekedésének, alacsony igényeinek és kedvező árának köszönheti. Pár év alatt több méter magasra is megnőhet, szorosan egymás mellé ültetve pedig összefüggő falat alkot. A nem kívánatos szempárok garantáltan nem tudnak leskelődni mögűle. A gyors növekedéshez rendszeres locsolást, napfényt és jó vízelvezető talajt kell biztosítanunk.

4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől
Forrás: Getty

2. Bambusz

Ha egzotikus megoldásra vágysz, a bambusz lesz a befutó nálad. Az összes többi kerítésmenti növénynél gyorsabban nő, és látványos is. Szerencsére a gondozása sem igényel nagy szakértelmet: bőségesen locsoljuk és ültessük minél napfényesebb helyre, hogy igazán ki tudjon teljesedni. Bár nem a bambusz a legolcsóbb elem a listánkon, kétségkívül megéri az árát.

4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől
Forrás: Getty

3. Puszpáng

A puszpáng – vagy ismertebb nevén buxus – a népszerű kerti dísznövények közé tartozik. Jól formázhatósága miatt előszeretettel alkalmazzák kertészek az udvar dekorálására, azonban kerítésmenti növénynek is kiváló. Szinte szabályos kerítést lehet belőle vágni, sűrű ágai és apró zöld levelei miatt pedig megálljt parancsol minden kíváncsi szempárnak. Mivel gyorsan nő, pár szezon alatt kerítés magasságúra is megnőhet, ám épp ezért igényel rendszeres metszést is.

4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől
Forrás: Getty

4. Kecskerágó

Valamivel kevésbé jól fedő, mint a többi, de a privát szféránk megőrzésére még alkalmas növény a kecskerágó. Cserébe sokkal látványosabb is az átlag növénynél, hiszen zöld-sárga cakkozott levelei üde díszfoltjai lehetnek bármelyik kertnek. Nagyjából másfél méteres magasra nő, ezért érdemes virágládába ültetni, hogy megnöveljük a magasságát.

4 növény, amely a kerítés mellé ültetve elrejt benneteket a kíváncsi tekintetek elől
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin