Forrás: Getty

4 gyönyörű balkonnövény, ami jól viseli a sok esőt

Az utóbbi években egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás, é az sem meglepő, ha több napon át szakad az eső. Ezt a vízmennyiséget azonban nem minden növény viseli jól, ezért az erkélyre mindenféleképpen olyan fajtákat ültess, amik jól viselik a sok vizet. Az alábbiak épp ilyenek.

Futómuskátli

Alig van olyan ház, ahol ne találnánk valahol legalább egy muskátlit. Ez egy igazi klasszikus, ami nemcsak jól mutat, de még az időjárás viszontagságainak is ellenáll, a legnagyobb viharok sem teszik egykönnyen tönkre. Májustól októberig szépíti virágaival az erkélyt, melyek a szélnek és az esőnek is ellenállnak.

Fukszia

Ebben a növényben sem tud kárt tenni a változékony időjárás. A fukszia árnyékban, illetve félárnyékban érzi magát a legjobban, ahol júniustól októberig virágzik. Lefelé lógó virágai miatt egy a magasban, egy függő kaspóban mutat a legjobban.

Dúsvirágú petúnia

Ez a színes növény barátságossá varázsolja az erkélyt, méghozzá egész nyáron. Ez az egyik ok, amiért annyira közkedvelt. A másik ok pedig, hogy az erős szél és a sok eső sem tesz kárt benne. Ennek köszönhetően egy nagyobb vihar esetén sem kell aggódnod a petúniákért.

Vadrózsa

Ezeknek a fajta rózsáknak sokkal kevesebb a szirmuk van a hagyományosoknál, továbbá a méhek egyik legkedveltebb virága. Ha egy olyan növényre vágysz, amivel a rovaroknak és bogaraknak is kedvezel, továbbá nem tesz kárt benne az eső, akkor a vadrózsa lesz számodra a tökéletes választás!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.