Trendi, egyedi gyerekszoba dísz – Név dekoráció falra többféle stílusban

Trendi, egyedi gyerekszoba dísz – Név dekoráció falra többféle stílusban

A gyerekszobákban sokszor találkozni aranyos feliratokkal, amelyeken a baba neve olvasható. Szuper gyerekszoba dekoráció, ezért összegyűjtöttünk pár ötletet. Íme néhány név dekoráció a falra, amit akár te is elkészíthetsz kisgyermeked szobájába.

Ötletládához ad!

DIY név dekoráció falra:

Összeszedtük azokat a név dekorációkat, amelyeket akár mi magunk is elkészíthetünk a gyerek délutáni sziesztája alatt. Többségük minimális festő- vagy varrótudással is elkészíthető.

  • Varrott betűk felfűzve

Még kezdő varrók számára is megvalósítható projekt a képen látható varrott betűkből álló füzér. Színes anyagokra van hozzá szükség, ezek lehetnek akár régi ruhadarabok vagy ágyneműk is. Ezekből kell betűformákat kivágni, töltőanyaggal (vagy egyszerű vattával) kitömni, végül pedig egy kötélre felerősíteni az elkészült betűket. Egyedi megoldás, hiszen rengeteget variálhatunk a betűk színeivel vagy mintáival.

  • Kézzel festett név dekoráció falra

Nem kell különleges kézügyesség ahhoz, hogy kézzel festett név dekoráció kerüljön a falra. Ha nem bízunk magunkban, akkor bármikor nyúlhatunk sablonokért is, amik garantálják a precíz végeredményt. A képen látható név dekoráció két keresztnevet mutat, ezeknek monogramját nagyban festették fel, majd piciben írták ki a teljes nevet, mutatós dizájnt kreálva ezzel.

  • Festett betűk díszekkel

A hobbiboltokban kapható hungarocell vagy fa betűk remek alapanyagul szolgálnak a név dekorációhoz. Miután megvásároltuk a szükséges betűket, bevonhatjuk őket mintás anyaggal vagy lefesthetjük egyszerű festékkel. A mutatós végeredmény érdekében egészítsük ki falmatricával, tapétával vagy papír virágokkal a nevet.

Készíttethető név dekoráció a falra:

Ha a név dekoráció lenne a gyerekszoba dekoráció központi eleme, akkor gondolkozhatunk nagyban is, és készíttethetünk feliratot. Íme a legtrendibb megoldások:

  • Névre szóló makramé

A makramé virágkorát éli, ezért egy színes, névre szóló makramé nem hiányozhat a gyerekszobából. A makramé készítők többsége vállal különleges megrendeléseket, ezért a megvalósítás miatt nem kell nekünk aggódni, bízhatjuk profira is az elkészítést.

  • LED felirat

Számos online shop kínál lehetőséget egyedi LED fénysorok készítésére. Egyértelműen modern név dekoráció, ami felnőtt koráig is elkísérheti a kicsit, hiszen később méltó dísze lehet az első saját lakásának is.

  • Virágos névtábla

Gyönyörű, elegáns, egyszerű megoldás, ami méltó dísze lesz a kicsi szobájának. Üvegkeretbe van fogatva egy virágos lap, ami előtt 3D hatással szerepel a név. Elkészítésével mi is megpróbálkozhatunk, ám mivel trükkös, érdemes egy profit megbízni a feladattal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Vigyázat! Ezeket a virágokat SOHA ne tedd egy vázába

A frissen vágott virágok színt visznek az otthonunkba, továbbá dekorációs elemként is jó választásnak bizonyulnak. Annak érdekében azonban, hogy minél tovább élvezhessük a látványukat, oda kell figyelnünk, hogy milyen fajta virágokat teszünk egy vázába.

Kert 5 év munkájának gyümölcse: egy önfenntartó és víztakarékos erdőkert az udvaron

Anikó büszkén mutatta meg nekünk kertjüket, amely nem csak szép, de a házzal is tökéletes összhangban van. Nyáron hűt, télen fűt, és teljesen önfenntartó. Nekünk ennyi elég ahhoz, hogy azt mondjuk: ez a tökéletes privát zöld övezet.

Tipp Esküvői ajándék etikett – Mit? Mennyit? Mikor? Milyen értékben?

A nyár az esküvők időszaka, ezzel együtt ilyenkor gyakran felmerül a kérdés is: mit adjunk ajándékba? Cikkünkben összegyűjtöttük az alapvető szabályokat, valamint konkrét ajándéktippeket is hoztunk.

Tipp Látványos dekoráció: függő makramé virágtartó készítése saját kezűleg

A makramé az utóbbi években egyre kedveltebb, így a legtöbb otthonban megtalálható legalább egy ilyen dekoráció. Ha neked is tetszik, akkor készíts magadnak például egy függő virágtartót ezzel a technikával.

Stílus A skandináv lakberendezési stílus kötelező elemei

A skandináv lakberendezés nem megy ki a divatból, sőt, egyre több otthonba választják hangulatos elemeit. Népszerűségének okát nem kell sokáig keresni, hiszen a skandináv stílus természetes, letisztult és végtelen harmóniát áraszt magából. Szeretnéd te is becsempészni otthonodba az északi életérzést? Ezek a skandináv lakberendezési stílus kötelező elemei.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin