Iker babaszoba berendezése – Édes & hasznos tippek a profiktól képekkel

Iker babaszoba berendezése – Édes & hasznos tippek a profiktól képekkel

Az iker babaszoba berendezése nem könnyű feladat, az is gyakran előfordul, hogy az első próbálkozásra nem is sikerül. A praktikus elrendezés sok olyan dologtól függ, ami csak a babák születése után derül ki. Ezért hoztunk most néhány tippet, ami segíthet a nektek tökéletes kialakítás megtalálásában.

Ötletládához ad!

Iker babaszoba berendezése – Mit tartsunk szem előtt?

Az iker babaszoba berendezése sokaknak okoz komoly fejtörést, hiszen egy kicsi helyett kettőhöz kell kialakítani a szobát, ráadásul így több helyre is lesz szükség. Akkor se essünk kétségbe, ha a gyerekek érkezése előtti berendezés nem válik be, hiszen számos szempontot csak akkor tudunk meghatározni, miután kiismertük a babák természetét. Például más bútordarabok kellenek, ha átalusszák az éjszakát, és más, ha virrasztani kell mellettük. Néhány ikerbabát megnyugtat, ha mellette van a testvére, míg más ikerpárok csak zavarják egymást az alvásban. Ezekből kifolyólag az a legfontosabb, hogy álljunk rugalmasan a gyerekszoba kialakításához, és az első húzós hónapokban nyugodtan részesítsük előnyben a kényelmet.

Iker babaszoba berendezési ötletek képekkel

Ha a két baba jól megfér együtt és nem zavarják egymást az alvásban, akkor bőven elég egy kiságy is. A születésük előtt elég csak egy kiságyba beruházni, és ha gondot okozna nekik a másik közelsége, utána elég megvásárolni a második ágyat. Az egy kiságyas szoba előnye, hogy több hely marad a szoptatófotelnek és a tárolószekrényeknek.

Ha a kicsik nem férnek meg jól egymás mellett, muszáj két kiságyas szobát berendezni. Az ágyikókat betolhatjuk középre, közvetlen közel egymáshoz, így a kicsik továbbra is tudnak együtt lenni, mégis lesz némi privát szférájuk. Mivel a kicsik körül nagyon sok a eladat, a tárolórészeket dobozok segítségével alakítsuk ki. Előnye, hogy könnyű szétválasztani a kategóriákat, és ennek segítségével könnyen megtalálunk bármit, amit keresünk.

Az iker babaszoba berendezése általában a gyerekekről szól, pedig az első hónapokban a szülők is rengeteg időt töltenek itt. Ezért nagyon fontos, hogy kényelmes foteleket is beszerezzünk. A szoptatós fotelhez érdemes egy kis sámlit is venni, amire kényelmesen fel tudjuk pakolni a lábainkat, hiszen órákat fogunk ott eltölteni az első pár hónapban.

A babaszoba dekorációját és berendezését tartsuk minimális szinten, hiszen sok helyre van szükségünk, ráadásul minél több minden van a szobában, annál nagyobb rendetlenség tud ott kialakulni. Dekorációs szobrok helyett inkább falrajzzal, képekkel vagy tapétával csinosítsuk a szobát, így sok helyet is megspórolhatunk.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin