Forrás: Getty

Iker babaszoba berendezése – Édes & hasznos tippek a profiktól képekkel

Iker babaszoba berendezése – Mit tartsunk szem előtt?

Az iker babaszoba berendezése sokaknak okoz komoly fejtörést, hiszen egy kicsi helyett kettőhöz kell kialakítani a szobát, ráadásul így több helyre is lesz szükség. Akkor se essünk kétségbe, ha a gyerekek érkezése előtti berendezés nem válik be, hiszen számos szempontot csak akkor tudunk meghatározni, miután kiismertük a babák természetét. Például más bútordarabok kellenek, ha átalusszák az éjszakát, és más, ha virrasztani kell mellettük. Néhány ikerbabát megnyugtat, ha mellette van a testvére, míg más ikerpárok csak zavarják egymást az alvásban. Ezekből kifolyólag az a legfontosabb, hogy álljunk rugalmasan a gyerekszoba kialakításához, és az első húzós hónapokban nyugodtan részesítsük előnyben a kényelmet.

Iker babaszoba berendezési ötletek képekkel

Ha a két baba jól megfér együtt és nem zavarják egymást az alvásban, akkor bőven elég egy kiságy is. A születésük előtt elég csak egy kiságyba beruházni, és ha gondot okozna nekik a másik közelsége, utána elég megvásárolni a második ágyat. Az egy kiságyas szoba előnye, hogy több hely marad a szoptatófotelnek és a tárolószekrényeknek.

Ha a kicsik nem férnek meg jól egymás mellett, muszáj két kiságyas szobát berendezni. Az ágyikókat betolhatjuk középre, közvetlen közel egymáshoz, így a kicsik továbbra is tudnak együtt lenni, mégis lesz némi privát szférájuk. Mivel a kicsik körül nagyon sok a eladat, a tárolórészeket dobozok segítségével alakítsuk ki. Előnye, hogy könnyű szétválasztani a kategóriákat, és ennek segítségével könnyen megtalálunk bármit, amit keresünk.

Az iker babaszoba berendezése általában a gyerekekről szól, pedig az első hónapokban a szülők is rengeteg időt töltenek itt. Ezért nagyon fontos, hogy kényelmes foteleket is beszerezzünk. A szoptatós fotelhez érdemes egy kis sámlit is venni, amire kényelmesen fel tudjuk pakolni a lábainkat, hiszen órákat fogunk ott eltölteni az első pár hónapban.

A babaszoba dekorációját és berendezését tartsuk minimális szinten, hiszen sok helyre van szükségünk, ráadásul minél több minden van a szobában, annál nagyobb rendetlenség tud ott kialakulni. Dekorációs szobrok helyett inkább falrajzzal, képekkel vagy tapétával csinosítsuk a szobát, így sok helyet is megspórolhatunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.