Forrás: Getty

Babaszoba stílusok – Ezek a legnépszerűbb dizájnok a legkisebbek kuckóiban

Klasszikus babaszoba stílusok

  • Babakék falak és kiegészítők

Már egyre többen nem a pici neme alapján tervezik a babaszobát, hanem csak a saját színpreferenciák játszanak szerepet ebben. Bár a babakék a klasszikus stílus táborát erősíti, már közel sem csak kisfiúknak választják. A kék színnél már csak a kockás minta tudja még jobban felidézni a klasszikus babaszoba hangulatot.

  • Rózsaszín falak és megszokott minták

A jól megszokott kockás minták nem csak a falon, de a bútorokon is visszaköszönhetnek. Párosítsuk babarózsaszínnel, és meg is kapjuk a másik örök klasszist a babaszoba stílusok között. A bútorválasztás során törekedjünk vintage darabok beszerzésére – jöhet például egy fehér, fémrácsos kiságy vagy egy látványos csillár.

  • Fa bútorok

A sötét barna színű fa bútoroknak mindig, minden szobában elegáns hatásúak. Ha szeretnénk időtálló kinézetet a babaszobának, jó választás lehet a fa bútoros berendezés. A fához minden szín passzol, ezért szabad kezet kapunk mellette a dekoráció kiválasztásához.

Modern babaszoba stílusok

  • Minimalista

A modern babaszoba stílusok favoritja a minimalista irányzat. Az újszülött mellett nehéz rendet tartani, ezért kifejezetten hasznos, ha korlátozott mennyiségű babaholmi van csak. A minimalizmus elveit követve lényegesen kevesebb limlom halmozódik fel, ráadásul mutatós is a letisztult kinézet. Egy másik nyomós érv emellett a stílus mellett, hogy a kevesebb kiegészítő kevesebb pénzbe kerül, a babaszoba pedig úgyis csak pár évre szól, így nem verjük magunkat felesleges költekezésbe.

  • „Hangsúlyfal” megoldás

Angolul „accent wall”-nak nevezik azt, amikor a semleges színű falak közül az egyik feltűnő árnyalatú. Ez bármilyen árnyalat lehet, ám a leggyakoribb kombináció a fehér vagy krémszín sötét zölddel, kékkel vagy bordóval keverve.

  • Sötét színek és geometriai minták

Festékszalagok segítségével már lelkes amatőrök is tudnak geometriai mintákat festeni a falra. Ha szeretnénk valami pluszt a babaszobába anélkül, hogy drága kiegészítőkre és dekorációra költenénk, az érdekes falfestés tökéletes megoldás.

  • Bohém

A bohém stílus imádata a lakás minden területére kiterjed, és a babaszobák sem maradnak ki belőle. Vannak, akik azért is szeretik ezt a dizájnt, mert a bohém minták és elrendezés között kevésbé feltűnő a rendetlenség.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.