Zen Ház Projekt VII. – A konyha

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“A konyhával kapcsolatban a tulajdonosok vegyes érzelmekkel rendelkeztek. Ugyanis úgy érezték, hogy túl jó állapotú ahhoz, hogy helyette milliókért egy új konyhát készíttessenek, ugyanakkor egyértelmű volt, hogy nem illik bele az összképbe, az elképzelt koncepcióba.

Innen indult a főzőtér

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Ezért a nappaliban lévő, a házzal együtt megvásárolt könyvespolc és tv komód stílusához igyekeztünk igazítani az átalakítást, ha már egy térben található a nappali és a konyha. A korábban nappali felé eső lekerekített, retró hatású nyitott polcos elemet, átalakítottuk egy kihúzhatós kamrapolcos zárt szekrényre. Az étkező felőli oldalon beépített hűtőszekrényes bútor készült a már meglévő frontok stílusában. A konyhabútor fogantyúit egységes, modernebb, a kiválasztott lámpákhoz illő, fekete színű fogantyúk váltották fel. Az egy darab mennyezeti világítás kiállás nem volt megfelelő helyen és nem adott elegendő fényt az egész konyha használatához, így azt a sziget fölé, középre helyezve, majd plusz mennyezeti világítótestekkel kiegészítve tettük használhatóbbá a helyiséget. Az étkezőbe választott modern lámpához illő függesztékeket választottunk a konyhába és a nappaliba is.

A meglévő konyhaszigetet elfordítottuk és a nappali bútorával azonos színű, de meghosszabbított munkapulttal egészítettük ki, így egy reggeliző hely is helyet kaphatott immáron a konyhában.

Az egész konyha összképe teljesen átalakult, felfrissült, de csak a kellő átalakításokat vetettük be, csak a szükséges mértékben költöttünk rá.”

És ilyen káprázatos lett

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem:

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.