Másodikra tökéletes lett – Egy klasszikus sorház duplán felújított konyhájának története

A sorház kiváló fiatal családok és korosabb párok számára egyaránt, hiszen a terasz és a kültér éppen akkora, hogy kényelmes teret ad vendégeskedéshez, és könnyen belátható, ha egy kisgyerek kimegy játszani – viszont általában nincs vele olyan sok munka a méretei miatt. Egy ilyen ingatlan átalakulásának történetét mutatjuk most be, annak egyik megálmodója, Perneczky Regina lakberendező tolmácsolásában.

Kamaszok igényeire szabva

“Ez a ház is egy ilyen területen helyezkedik el, egy megyeszékhely egyik legszebb, csendes utcájában. Érdekessége, hogy egyszer már felújította a korábbi tulajdonosa, amihez lakberendezőt is segítségül hívott, aki számos praktikus ötlettel gazdagította a jól átgondolt belső tereket. Az ingatlan új lakóinak, egy háromfős családnak azonban ez a megoldásrendszer messze nem volt tökéletes. Így bíztak meg engem a belsőépítészeti tervezéssel, hiszen nem érezték eléggé személyre szabottnak és praktikusnak a saját életmódjuk kényelmének biztosítására a tereket” – idézi fel a kezdeteket Perneczky Regina lakberendező. A szakember nagyon összetett feladatot kapott, hiszen az egész házat meg kellett terveznie, és számos helyen alkalmazkodni a kamasz gyerek igényeihez is.

A konyha ideális méretű volt, de nincs a házban kamra, így sok tárolási funkciót kellett megoldani. Sokat tevékenykedik itt a család, tehát kényelmesnek és tágasnak kellett lennie, főleg, hogy a korábbi – egyébként okosan megtervezett – konyha számos megoldását szűkösnek érezték.

Fehér a köbön

“A család nagyon szereti a fehér színt, és ez az óhaj végig vonult az egész projekten, a többi helyiség színkoncepciójának a tengelye is ez lett. A berendezés számos fiókos elemet tartalmaz, hogy könnyebben pakolható és elérhető legyen minden. Azon a falon pedig, amit először meglát a belépő, kivilágított üveges szekrényeket helyeztem el, hogy légiesebb legyen az első benyomás.”

A tér egyik sarkában gyakorlatilag már a pici előszoba található, ami gyakori a keskeny sorház alaprajzok esetében, így az előszobai bútorok is igazodtak a konyha összképéhez.

Megéri új esélyt adni

A stílust illetően a transitional és a modern skandináv keveredése volt végül az, amit a család otthonosnak érzett, miközben figyelembe vették, hogy időtálló design legyen, és ne érezze azt senki, hogy 3 év múlva már “divatjamúlt” az enteriőr. A pult és a hátfal kvarcitból készül, így vált a munkafelület hosszútávon is megunhatatlanná és elnyűhetetlenné, az összkép pedig elegánssá.

“A sorházakat ezért is szeretem tervezni, mert a speciális alaprajzi adottságok ellenére is nagyon szép és praktikus otthonok alakíthatók ki belőlük. Érdemes befektetésként tekinteni rájuk, és a felújításukat átgondolni!”

ÍME AZ ÚJRAÁLMODOTT KONYHA

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

A ház további részei:

A LAKBERENDEZŐ

Perneczky Regina

Render: Exoarch Vizualizáció

Perneczky Regina további munkái

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.