Egy 90 éves kádár-kocka, amely új külsőt és beépített akváriumot is kapott

Egy 90 éves kádár-kocka, amely új külsőt és beépített akváriumot is kapott

Ha az ember egy kőműves mellett dolgozik éveken át, akkor sok-sok hasznos tudást magára tud venni, amit aztán később kamatoztathat. Például akkor, amikor egy közel százéves kádár-kocka tulajdonosa lesz, amiből egészen gyorsan élhető, ízléses, kényelmes otthont kell varázsolnia. Péterék története pont erről szól.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A ház kb. 90 éves. Pontosan nem tudjuk, mert a hölgy, aki közel 80 éves volt, mikor megvásároltuk tőle a házat, nem emlékezett. Azt azonban tudjuk, hogy egy régi parasztház helyére épült, a boltíves mészkőből faragott pincét megtartották. Mi újra betonoztuk, és ki is használjuk.

ILYEN VOLT A HÁZ EREDETILEG

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A ház maga elég romos állapotban volt. Voltak beázások meg repedések a falakon. Mikor megvettük, készítettem egy alaprajzot, amely szerint átépítjük. Nagy könnyebbség volt, hogy az apósom kőműves, és már több éve vele dolgozom. Szóval sok mindent tanultam tőle és a kollégáimtól. Így már nagyon sok mindent meg tudtam csinálni magam is a házon, amihez nem kellett külön szakembert fogadni. Ennek hála a munkadíjakon sokat spóroltunk. Összességében a tető cseréjén, illetve a víz- és villanyszerelésen kívül mindent mi csináltunk meg, apósommal és három kollégámmal. 

AZ ÚJ ALAPRAJZ

Egy 90 éves kádár-kocka, amely új külsőt és beépített akváriumot is kapott

A ház belsejét három hónap alatt teljesen felújítottuk. Sürgetett is az idő, mert úton volt a második gyerek.

A MUNKÁLATOK

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

A főfalakon kívül mindent átalakítottunk benne. A bontás után csak a főfalak maradtak, majd a terv szerint kibontásra kerültek az ajtók és az ablakok. És mivel a háznak nem sok köze volt a derékszöghöz meg a párhuzamoshoz, költséghatékony módon gipszkarton előtétfalat és álmennyezetet kapott mindenütt. Az előtétfalat és a mennyezetet kőzetgyapottal szigeteltük. Valamint az egész ház be lett burkolva hőtükörfóliával is. És miután megkapta a külső 10 cm-es nikecel szigetelést is, a havi fűtés számlánk 14.000 Ft körül mozog. A belső szigetelésnek egy hátránya van, hogy bepenészedhet. Ezt kiküszöbölve központi szellőztető rendszert szereltünk be, ami szépen el is vezeti a felesleges párát a házból, és friss levegőt biztosít számunkra.

A ház minden színe a feleségem ízlését tükrözi, a dizájn viszont az enyémet – szerencsénkre a kettő remekül kiegészíti egymást. Nekem a nappali a kedvenc helyiségem a mennyezet dizájnja és a falba beépített akvárium miatt.”

ILYEN CSODASZÉP LETT

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus Rózsaszín fürdőszoba inspirációk: nem mindennapi szín a nem mindennapi eredményért

A fürdőszoba dekorálása kapcsán az különleges színek, mint a rózsaszín, szinte sosem kerülnek képbe. Pedig a rózsaszín árnyalatnak köszönhetően minimális erőfeszítéssel is csodaszép, sikkes eredményt lehet elérni a fürdőben. Lássuk is a legszebbeket!

Stílus Lakó konténer házak – Ez a koncepció lenne a jövő?

Szinte futótűzként terjednek a lakó konténer házak, hiszen rengeteg érv szól mellettük, és egyre könnyebben hozzáférhetők is. Az Instagram is tele van csodaszép, látványos konténer ház enteriőrökkel, ezért nem csoda, hogy napról napra többen kapnak kedvet hozzá. Ismerkedj meg Te is ezzel a (már nem is annyira) új trenddel!

Tipp Tavaszi nagytakarítás: a legfontosabb trükkök, hogy gyorsan haladj a feladatokkal

A tavaszi nagytakarítás egy nehéz és fárasztó feladat, főleg akkor, ha nem tudod, hogyan is lenne érdemes belekezdeni. Van azonban néhány praktika, ami sokat segít a szervezésben, és időt, valamint energiát spórol nekik. Nézzük, mik ezek.

Stílus Fehér bejárati ajtó – Stílusos megoldások, amikből te is inspirálódhatsz

A fehér bejárati ajtó a minimalizmusnak köszönhetően egyre népszerűbb, így nem csoda, hogy a profi lakberendezők is egyre több gyönyörű megoldással rukkolnak elő. Hoztunk néhány inspirációt a fehér ajtókhoz, és néhány dekorációs tippet is.

Gyerek Last minute húsvéti tojáskereső DIY ötletek – Ilyen tasakokba rejtheted a finomságokat!

Nyakunkon a húsvéti, így a húsvéti nyuszinak fogy az ideje, hogy mindent előkészítsen a tojáskereséshez. Miután beszerezte az összes finomságot, már csak ötletesen el kell rejtenie azokat. A következő DIY tippeknek hála gyorsan és egyszerűen be tudsz segíteni majd a nyuszinak, hogy a tojáskeresés valódi élmény legyen a kicsik számára.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin