Forrás: Getty

Zöld otthon – Így tedd meg az első lépéseket a zöldebb élet irányába

1. Okos termosztát

Rövid távon könnyebben megvalósítható hatékonysági megoldás az intelligens termosztát. Ezek a wifis készülékek bármely okos eszközről vezérelhetők, így például bárhonnan vezérelhetjük a központi fűtést vagy a légkondicionálót. Az okos termosztát segítségével ezek a rendszerek csak akkor kapcsolnak be, ha mi otthon vagyunk, és mindig az optimális szinten tartja a klímát, hogy ne fogyasszunk túl sokat.

2. Zöldítés

Szó szerint! A kert betonozott vagy térkövezett felületeit zöldítsük be, ami sokkal elviselhetőbbé teszi az otthonunk mikroklímáját a nyári hőségben. Kevesebb klímahasználat, kisebb áramszámla, kisebb ökológiai lábnyom! Ráadásul a zöld felületek életteret adnak a rovaroknak és a madaraknak, így a természetnek is visszaadunk valamit.

3. Gyűjtsd az esővizet

Esővízgyűjtő rendszert nem is olyan nehéz kialakítani, cserébe sokat spórolhatunk a vízszámlán. A növényeknek is jót tesz, ha nem a túl kemény csapvízzel öntözzük őket.

4. Energiatakarékos háztartási gépek

A régi, elavult háztartási gépek aránytalanul sok áramot fogyasztanak, ami sem a bolygónak, sem a pénztárcánknak nem jó. Bár egy kicsit nagyobb beruházás, mint a korábban felsoroltak, nagyon is megéri lépésről lépésre lecserélni a készülékeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.