Forrás: Getty

#vegyélhazait – Újrahasznosított lakberendezés magyar alkotók munkáiból

szjdesign

Hajnal-Szamosfalvi Judit vagyok. Szabadúszó mintatervező grafikusként dolgozom, és emellett festek is. Személyre szabható grafikák a legújabb termékeim, egyedi ajándékok készülhetnek a fotóidból. Vászonra és rusztikus fa alapra festett akrilfestményeim közül megtalálhatod a sajátodat, de szívesen vállalok egyedi megrendeléseket.

Általában a természet inspirálja a képeimet, legyen szó egy-egy növény megfestéséről vagy egy absztrakt, vidám, élénk színeket tartalmazó képről. Mintatervezőként elsősorban cipőre, textilre, ruhára készítek folytonos grafikákat (patterneket).

Fontosnak tartom az újrahasznosítást, a környezetvédelmet, a zero waste irányába történő lépéseket. A grafikáimmal ezt elsősorban úgy tudom elérni, ha digitálisan értékesítem őket. De a festményeim között találhatók olyan képek, amiket kifejezetten újrahasznosított fára készítettem.

Elérhetőségeim:

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Lélekmelengető Gyertyák

Kisvállalkozásunk környezetbarát illatgyertyákat és illatosítókat készít – 21 féle illattal, rengetegféle színben, formában és külsővel. Minden termékünk repce- és/vagy szójaviasszal készül, mely amellett, hogy vegán és állatkísérletmentes, a hagyományosan kapható gyertyáknál sokkal tisztább és károsanyag-mentesebb anyag. Nem csak az egészségünk és a környezetünk védelme miatt érdemes viszont ilyen gyertyákat égetni: más viaszoknál akár kétszer tovább égnek a termékeink, így jóval tovább szórják illatukat is.

A környezettudatosság jegyében pedig újragyertyákat is készítünk: ha van olyan kiürült tégelyed, vagy hőálló kerámiád/üveged, amit szívesen látnál és használnál tovább illatgyertyaként, juttasd el hozzánk, és mi feltöltjük Neked viasszal, illattal, élettel. Sőt, ha szeretnéd, aktuális viaszdíszeinkből is teszünk rá Neked például színes kaktuszkákat, virágokat és szíveket is kérhetsz a gyertyáidra! Újragyertyákból mindig találsz néhányat webshopunkban is, érdemes körülnézni. Bármelyik termékünket is választod, a lélekmelengető hatás minddel garantált.

Weboldalam: lelekmelengeto.hu/webshop

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Kacat Műhely

Eke Kata vagyok, a Kacat Műhely megvalósítója és jelenleg egyetlen tagja. Erős vonzalmam van a régi, patinás tárgyak iránt, amiket nagy örömmel gondolok újra és építek be dekorációimba. A munkám során mindig szem előtt tartom, hogy az alkotásaim természetes anyagból készüljenek. Igyekszem egyedi dolgokat készíteni sokszor az újrahasznosítás jegyében, melyekből csak egyetlen darab készül.

Megrendelések a Kacat Műhely Facebook oldalon vagy a kacatmuhely.hu webáruházban várom.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

HandMadeButik

Miklósi Adrienn vagyok, családommal Szentendrén élek immár több mint 20 éve. Két felnőtt lányunk, van és két kis unokánk. A kreativitás mindig is része volt az életemnek, de egyre inkább az újrahasznosítás felé fordultam. Sokkal nagyobb kihívás egy olyan tárgyat “átformálni”, ami egyszer már volt “valami”, és abból olyat alkotni, ami megnyerő és használható is valamire (bármire). A legtöbbször műanyag tégelyeket gondolok újra. Az ezekkel való munka közel áll a szívemhez, hiszen valóban nagy környezeti hatása van annak, ha a szemétbe kerül egy-egy tégely. Kartonokkal is szívesen dolgozom, hiszen rengeteg csomagolóanyag kerül hozzám. Fantasztikus érzés, amikor kartonlapokból egy használható tárgy születik. Igyekszem odafigyelni a felhasznált anyagokra is – festékek, lakkok stb. –, amik nem tartalmaznak veszélyes anyagokat, így az új tárgy nem lesz rosszabb hatással a környezetre, mint amilyen volt. Viszont a visszajelzések alapján örömmel tölti el azokat, akik kapják, hogy ezáltal ők is részesek lehetnek egy-egy “szemétrevaló” tárgy megmentésében.

Weboldal: webaruhaz.illattenger.hu

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Pamuti, az újrahasznos

Két és fél évvel ezelőtt egy pici lány születése indított el ezen az úton, és hamarosan megszületett az első Pamuti baba. Mára már rengeteg boldog babatulajdonos él az országban, sőt, páran a határokon túl is. Bájos öltöztetős babáim a Waldorf-elvek mentén, puha textilből készítem, a ruhájuk újrahasznosított anyag, régi ruhanemű, maradék textil, hajuk fonal és antiallergén poliészter töltettel van megtöltve. Moshatóak. Csak szemet hímzek nekik, hogy minél jobban megmozgassák a picik fantáziáját. Mindig a vevő elképzelése alapján alakítom őket, így sosem születik két egyforma baba. Bizton állíthatom, hogy minden Pamuti babának lelke van.

A babákon túl készülnek még nálam horgolt barátok, csörgők, rágókák, textil állatkák, zsebnyulak, marokjátékok és gyerekszoba dekorációk is.

Facebook-oldalam: www.facebook.com/pamutibyDodoo

Galéria / 17 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.