Forrás: Getty

#vegyélhazait – Lámpák és fényforrások kizárólag magyar alkotók munkáiból

EdiLight

…tavaly év végén fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy alkossak valamit a két kezemmel. Valamelyest terápiás céllal is vágtam bele, mert kerestem az utam, bizonytalan voltam, és elveszett a szakmai életemet tekintve. Az alkotás öröme azonban mindig is átsegített a nehéz időszakokon, így volt ez most is. Szerettem volna létrehozni valamit, ami nem csak esztétikus, de funkciója is van. A különböző fényforrások állandó dekoráció elemek az otthonunkban, nagyon szeretem őket, így gondoltam megpróbálkozom én is egyedi lámpások készítésével. Rögtön rengeteg kép jelent meg a fejemben, elkezdtem lerajzolni őket, majd fúrni-faragni, festni stb… Így született meg az első EdiLight, melyet követik a többiek. Nincs két egyforma darab, hiszen az alapja mindegyiknek egy-egy faág, mely adja a megismételhetetlen formát. A lámpák fényt és melegséget hoznak otthonainkba, én pedig ezt szeretném minél többeknek átadni…

Elérhetőségeim:

  • Telefonszám: +36 30 9429010
  • E-mail cím: edina.hoffer87@gmail.com
  • Facebook

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

anifactory

Szia! Ani vagyok. Makramézok. Textilműves, kéziszövő szakon végeztem, és 2018 óta makramézok. Fontos számomra a fenntarthatóság, ezért 100% természetes, OEKO-TEX ® STANDARD 100 minősítésű pamutfonallal és magyar kenderfonallal dolgozom. Legyen a lakásod dísze ez a különleges makramé függő lámpa! A fa konzolt a két csavar segítségével fúrd a falba, és már tekerheted is rá a 3 méter hosszú makramézott lámpazsinórt. 10 féle színből elérhető, beltéri használatra. 

Elérhetőségeim:

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát


Tiffany Andi ajándék-és dísztárgyak

A nevem Farkas Andrea, Pomázon élek és alkotok. Közel 20 éve ismerkedtem meg a különleges Tiffany/rézfóliás technikával, amely szerelem volt az első pillanattól, és ez az érzés az évek múlásával csak erősödött. Lakberendezési- és ajándéktárgyakat készítek színes díszműüvegből, igényes és értékálló darabokat, a minőség jegyében. A technikát autodidakta módon sajátítottam el, és igen hamar saját magam kezdtem el megtervezni az alkotásaimat, így születnek a hamisítatlan és mással össze nem téveszthető Tiffany Andi csodák. Számomra kiemelten kedvesek azok az alkotások, amelyek elbűvölő fényjátékkal díszítik az otthonainkat. Ilyenek a tiffany lámpák is, amelyek elkészítése mind a mai napig páratlan élményt nyújt számomra. A pillanat, amikor felkapcsolok egy lámpát, semmihez nem fogható örömmel ajándékoz meg.  Ez az alkotás jutalma.

Egy tiffany lámpa nem csupán egy fényforrás, hanem egy valódi kézműves műalkotás, amely értéket képvisel és lenyűgöző fényeivel különleges atmoszférát teremt az otthonokban. A klasszikus formán és színes, sűrű mintázaton kívül nagyon kedveltek a sík oldallapokból álló, kevés színt tartalmazó, ún. “minimál” tiffany lámpák is, amelyek a modern, fiatalos otthonokba is nagyszerűen beilleszthetők. Ma már a sok év alatt megszerzett tudásomat és tapasztalatomat workshopok keretein belül nagy szeretettel és türelemmel adom át azoknak, akik szeretnének megismerkedni ezzel a varázslatos technikával.

Alkotásaimat itt nézhetitek meg: 

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

BelloMűhely

Bellovicz Péter és Bellovicz-Szalai Zsófi együtt alkotják a BelloMűhely nevű, 2020-ban alakult kisvállalkozást. Fő profil: kisebb egyedi bútorok és lámpák készítése. A termékeket változatos anyaghasználat jellemzi.

Elérhetőségeink:

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

Kövi furniture

Gondosan megtervezett szimmetria, elegáns, kecses láb tömör fából vagy porfestett vasból. A lámpabúra többféle fa furnérból, a lábbal harmonizáló színekben választható. Formabontó design, természetes anyagok, teljes harmónia jellemzi a Kövi furniture lámpáját.

Elérhetőségeink:

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.