Forrás: Getty

#vegyélhazait – És dekoráld környezettudatosan otthonod

Lámpás Tamás

Szüleimnek köszönhetően alkotói vénával lettem megáldva. Édesapám egy precíz ezermester, édesanyám keze alól kikerülő sütemények pedig a legszebbek és legfinomabbak a világon. Igyekeztem én is mindent magam megépíteni és megjavítani, amivel csak szembe kerültem.Főállásban villamosmérnökként dolgozom, leginkább szellemi munkát végzek, ami mellett igénylem a kétkezi alkotást is.2020 márciusában készítettem egy lámpát megkeresésre, azt követően döntöttem úgy, hogy indítok egy Facebook oldalt, hogy közzé tegyem alkotásaimat.Az elmúlt két év alatt számos lámpát készítettem megrendelésre, és úgy érzem, karrierem felfelé ível, szeretnék ezzel komolyan foglalkozni.Igyekszem továbbra is megőrizni lelkesedésem és nyitott maradni a tanulásra. Leginkább fával és üveggel szeretek dolgozni, de nagyon szeretem az egyedi igényeket, szeretem a kihívást.

A lámpa alapját egy kiszáradt, közel 20 éves bodzafa alkotja, amely a megmunkálást követően többszöri favédelemmel lett ellátva,így biztosítva hosszú idejű tartósságát. Végső színét több réteg festéknek köszönheti, összeállítása hónapokba telt. A lámpabúrák késői arany cuvée TOKAJI 2016-os édes bor üvegekből készültek, kézi üvegcsiszolással. A melegfehér fény áthaladva a halványzöld borosüveg búrán rendkívül nyugtató hatást kelt.Olyan lámpát akartam alkotni, ahol a kábelvezetést fejtörést okoz a szemlélőknek. Azt hiszem, sikerült.

Elérhetőségeim:www.facebook.com/lampastamas,lampastamas@gmail.com

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

ManoConcept

Mészáros Marietta vagyok, a ManoConcept megalkotója. Vázákat és tárolókat készítek újrahasznosított boros palackokból. Ezek dekorálására egy biológiailag lebomló, cellulóz szerű anyagot használok, melyet Kombucha teából növesztek. Az említett anyag színezésénél kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozom (virágok, gyümölcsök, zöldségek). Koncepcióm a fenntarthatóság és cirkuláris gazdaság köré szerveződik.

A termék neve: Fekete ribizlis Kombucha újrahasznosított üveg kübli No.1

Weboldalam: https://manoconcept.art/

#vegyélhazait – És dekoráld környezettudatosan otthonod

MOSCAN BUDAPEST

A fenntartható, környezetbarát értékeket szem előtt tartva, a minimalista design termékeket Nagy Martina Divattervező álmodta meg, aki egyben a márka tulajdonosa is. A designer termékek prémium alapanyagokból készülnek, kézzel. Az illatgyertyák 100%-ban természetes szójaviasz és prémium illóolaj felhasználásával, újrahasznosítható aranytégelyben születnek meg, kézzel öntve.

Weboldalam: https://www.moscanbudapest.com/madagascan-559

#vegyélhazait – És dekoráld környezettudatosan otthonod

Millemark

Virág Szilvia vagyok, a Millemark Kft. alapítója. Amit elsősorban szem előtt tartok, az a megújulás, a minőség és egy termék minél természetesebb legyen, a vásárlók igényeit figyelembe venni, megérteni, az ő cipőjüket felvenni. Számomra a kíváncsiság útmutatóként szolgál, mint a motiváció, az információ megszerzése, feldolgozása, továbbadása, trendek felismerése. A kihívások megvalósításához elengedhetetlen az inspiráció, a bátorság és a szabadság, hogy meg tudjanak születni a folyamatosan megújuló ötletek. Hiszek benne, hogy a jövőben további innovatív termékekkel tudom a vásárlói figyelmet ébren tartani

A tönkölypelyva sokáig őrzi a nap erejét, magas kovasav tartalmának köszönhetően számos gyógyhatást tulajdonítanak neki.A tönkölypelyva száradása közben kovasav tartalma leválik, és a kötőszöveteken keresztül bekerül szervezetünkbe, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van.

A tönkölypelyvával töltött párnák kiválóan igazodnak a nyak és fejformához, csökkentve a nyak és vállizmok terheit, ezáltal enyhítik a migrénes panaszokat is. Magas vitamin és ásványi anyag tartalma a kötőszöveteken átjutva támogatja szervezetünk egyensúlyát. A pelyva jól átszellőzik, nem melegszik túl, így jó választás azoknak,  akik éjszaka gyakran kiizzadnak. A tönkölyhéjjal töltött  párna használata elősegíti a minőségi alvást, így csökkenthető a kimerültség, a fáradékonyság, az alvászavarok, a fejfájás, az izom-, és ízületi fájdalmak. Jótékony hatása van a menstruációs illetve a szülési utáni fájdalmakra és segít egy nagyobb betegség utáni felépülésben. A párnák halk zizegése a természetet varázsolja hálószobádba, ahol tested, lelked megpihenhet és feltöltődhet az éjszaka folyamán.

Weboldalam: https://millemark.hu/tonkolyparnak

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

VintagÉvi

Katona Éva vagyok, a VintagÉvi Design alapítója. Mottóm egy Vörösmarty idézet: “A múltat tiszteld a jelenben s tartsd a jövőnek…” Ennek jegyében gondolok újra régi tárgyakat, bútorokat, akár vintage, akár indusztriál, loft stílusban. Munkám a hobbim is, amiben mindig a maximalizmusra törekszem. Tevékenységemet a Balaton déli partján, Balatonlellén végzem. Portékáimat az interneten és egy hangulatos északi parti piacon értékesítem Káptalantótiban.

1905-ös bontott épület gerendából, eketaliga kerékből és vasból készült egyedi indusztriál dohányzóasztal. Vékony dió lazúrral és selyemfényű parketta lakkal zárva. Ára: 90.000 Ft

Weboldalam: www.vintagevidesign.hu

#vegyélhazait – És dekoráld környezettudatosan otthonod
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.