Forrás: Getty

Védekezz a téli hideg ellen – Így újíthatod fel a nyílászáróid gyorsan és olcsón

Mit okoz a rossz nyílászáró télen?

Egy szóval: huzatot. A huzat azonban sok rosszat hoz magával. Ilyen például, hogy pillanatok alatt kihűl a lakás, többet kell fűteni, és az egészségünk is hamar megsínyli ezt.

Az ablakok szigetelésének javítása

Az ablakok esetén érdemes megnézni, hogy az ablaktábla még mindig jól illeszkedik-e a keretbe, vagy esetleg kell állítani a felfogatáson. Sokszor a hőtágulás miatt elcsúsznak az elemek, ami miatt nem tud záródni rendesen az ablak, így huzat lesz. Az üveg hőszigetelését is lehet javítani, méghozzá egy direkt hőszigetelő átlátszó fólia segítségével. Ezt az üvegre kell ragasztani, ami segít majd bent tartani a meleget.

Az ajtók hang- és hőszigetelése

Az ajtóknál is jól jön a szigetelés, legyen az a hang vagy a hő ellen. Léteznek utólag felragasztható szilikon csíkok, amiket az ajtó éleire kell helyezni. Ezek sokkal jobban kitöltik a keretet, és szerencsére hajlékonyak, így mindenhová elférnek.

A végső megoldás: a hőzáró függöny

Ha eddig semmi nem segített, akkor utolsó megoldásként tehetsz az ablakok elé hőzáró függönyt. Ez egy vastag anyag, ami lényegében falként funkcionál, így duplán szigetel. Átmeneti megoldásnak tökéletes.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.