Van szabad 15 perced? Ettől a 6 dologtól most azonnal szabadulj meg!

Van szabad 15 perced? Ettől a 6 dologtól most azonnal szabadulj meg!

15 perc alatt nagyon sok mindentől meg lehet szabadulni, feltéve persze, ha tudjuk, mitől szeretnénk. Ehhez igazából elég végig gondolni, hogy mi az, amit már biztosan nem használunk. Cikkünkben összeszedtünk 6 olyan dolgot, ami jó eséllyel felkerülhet erre a listára.

Ötletládához ad!

1. Lejárt gyógyszerek

A gyógyszeres fiók az a hely, ahol talán a legkönnyebben alakul ki káosz. A megfázásra szedett gyógyszerekre például sokszor (szerencsére) évekig nincs szükség, a fiókban állva pedig egyszerűen tönkre mennek. Válogassuk ki a lejárt gyógyszereket és más szemeteket (például üres dobozokat). Előbbit vigyük a legközelebbi gyógyszertárba, ahol speciális gyűjtőhelyen tudjuk biztonságosan leadni, utóbbit pedig egyszerűen dobjuk a (szelektív) kukába.  

2. Nagyon régi smink termékek

A sminktermékek hátulján található egy kis tégely ikon, ami jelzi annak szavatossági idejét. Ez általában egy szám, plusz egy „M”, betű – ez utóbbi months-t, azaz hónapokat jelent. Például a 12M felirat azt jelenti, hogy a felbontástól számított 12 hónapig használható biztonsággal az adott termék. Ha rég túlhaladtunk már ezen, akkor inkább dobjuk ki az adott kozmetikumot.

3. Kérdéses vezetékek, töltők és zsinórok

Minden háztartásban van legalább egy vezetékkupac. Ebben pedig biztosan van legalább egy olyan vezeték, amiről fogalmunk sincs, melyik kütyühöz tartozik, illetve hogy egyáltalán működik-e még. Hidd el, ha eddig nem használtad, ezután sem fogod, ezért nyugodtan ints búcsút neki.

4. Ósdi törölközők és huzatok

Sok szekrény alján lapulnak olyan párnahuzatok és törölközők, amiket már senki sem használ, mert kopottak, lyukasok vagy teljesen kinyúltak. Ezeket teljesen felesleges tárolni, hiszen csak foglalják a helyet az új, friss darabok elől. A régi darabokat azonban ne kidobjuk, inkább adományozzuk egy állatmenhelynek, ahol a négylábúaknak kényelmes fekhelyeként szolgálhatnak.

5. Régi játékok és könyvek

Ne tárold a gyerekek régi könyveit és játékait! Hidd el, mire megérkeznek az unokák, addigra már teljesen másfajta játékok fogják érdekelni a gyerekeket, hiszen a trendek is villámgyorsan változnak. Ezért teljesen kár porfogóként őrizni ezeket.

6. Használati utasítások

Számold fel azt a fiókot, ahol a régi használati utasítások vannak. Már minden gépnek és kütyünek megtalálható a leírása és használati utasítása az interneten, ahol könnyebb is kikeresni azt a részt, amire éppen szükséged van.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Felújítás 12 év kitartó munkájának gyümölcse: egy roppant ízléses kádár-kocka, ami még szaunát is kapott

Egy tucat esztendő - soknak tűnik, igaz? De sokkal kevesebbnek érződik, ha az ember közben a saját otthonát építgeti, szépítgeti. Zoltánék története még 2009-ben kezdődött, ennyi esztendő alatt jutottak el oda, hogy azt mondják: elégedettek az otthonukkal.

Tipp Felvettek az egyetemre? Így rendezd be praktikusan az albérletet

Amikor egyetemre vagy főiskolára készülsz, a legtöbb esetben költözésre is sor kerül. Annak érdekében, hogy otthonosan érezd magad az albérletben, leendő szobádat be kell rendezned a saját stílusodban. Mindezt úgy, hogy a végeredmény praktikus és költséghatékony is legyen. Erre hoztunk pár szuper tippet!

Gyerek Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin