Van szabad 15 perced? Ettől a 6 dologtól most azonnal szabadulj meg!

Van szabad 15 perced? Ettől a 6 dologtól most azonnal szabadulj meg!

15 perc alatt nagyon sok mindentől meg lehet szabadulni, feltéve persze, ha tudjuk, mitől szeretnénk. Ehhez igazából elég végig gondolni, hogy mi az, amit már biztosan nem használunk. Cikkünkben összeszedtünk 6 olyan dolgot, ami jó eséllyel felkerülhet erre a listára.

Ötletládához ad!

1. Lejárt gyógyszerek

A gyógyszeres fiók az a hely, ahol talán a legkönnyebben alakul ki káosz. A megfázásra szedett gyógyszerekre például sokszor (szerencsére) évekig nincs szükség, a fiókban állva pedig egyszerűen tönkre mennek. Válogassuk ki a lejárt gyógyszereket és más szemeteket (például üres dobozokat). Előbbit vigyük a legközelebbi gyógyszertárba, ahol speciális gyűjtőhelyen tudjuk biztonságosan leadni, utóbbit pedig egyszerűen dobjuk a (szelektív) kukába.  

2. Nagyon régi smink termékek

A sminktermékek hátulján található egy kis tégely ikon, ami jelzi annak szavatossági idejét. Ez általában egy szám, plusz egy „M”, betű – ez utóbbi months-t, azaz hónapokat jelent. Például a 12M felirat azt jelenti, hogy a felbontástól számított 12 hónapig használható biztonsággal az adott termék. Ha rég túlhaladtunk már ezen, akkor inkább dobjuk ki az adott kozmetikumot.

3. Kérdéses vezetékek, töltők és zsinórok

Minden háztartásban van legalább egy vezetékkupac. Ebben pedig biztosan van legalább egy olyan vezeték, amiről fogalmunk sincs, melyik kütyühöz tartozik, illetve hogy egyáltalán működik-e még. Hidd el, ha eddig nem használtad, ezután sem fogod, ezért nyugodtan ints búcsút neki.

4. Ósdi törölközők és huzatok

Sok szekrény alján lapulnak olyan párnahuzatok és törölközők, amiket már senki sem használ, mert kopottak, lyukasok vagy teljesen kinyúltak. Ezeket teljesen felesleges tárolni, hiszen csak foglalják a helyet az új, friss darabok elől. A régi darabokat azonban ne kidobjuk, inkább adományozzuk egy állatmenhelynek, ahol a négylábúaknak kényelmes fekhelyeként szolgálhatnak.

5. Régi játékok és könyvek

Ne tárold a gyerekek régi könyveit és játékait! Hidd el, mire megérkeznek az unokák, addigra már teljesen másfajta játékok fogják érdekelni a gyerekeket, hiszen a trendek is villámgyorsan változnak. Ezért teljesen kár porfogóként őrizni ezeket.

6. Használati utasítások

Számold fel azt a fiókot, ahol a régi használati utasítások vannak. Már minden gépnek és kütyünek megtalálható a leírása és használati utasítása az interneten, ahol könnyebb is kikeresni azt a részt, amire éppen szükséged van.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin