Forrás: Getty

Ünnepeljük vidám programokkal a gyereknapot! Íme 5 szuper ötlet

1. Süssetek együtt tortát

A torta minden gyerek számára különleges finomság, hát még ha segíthetnek is az elkészítésében és díszítésében. Készítsétek el együtt az alapot, majd engedd, hogy a kicsi kedve szerint dekorálja azt gyümölcsökkel, színes cukorkákkal vagy dekortollal. Ez valóban szuper program, hiszen a gyerekek szeretik hasznosnak érezni magukat, ráadásul a végén együtt fogyaszthatjátok majd el a finomságot.

2. Piknikezzetek (akár a kertben)

Ha csak a májusi eső közbe nem szól, egy szabadtéri ebéd szuper program a gyerekek számára. És ehhez még csak messzire sem kell mennetek, akár az udvarra is kiköltözhettek. Viszont akkor legyen alapszabály, hogy a házba senki nem mehet be! Készítsetek együtt szendvicseket és pakoljatok be együtt minden más szükséges dolgot a kosárba, aztán neki is vághattok a kalandnak. A pléd és elemózsia mellé csomagoljatok kártyát, társasjátékot vagy tollaslabdát, hogy igazán felejthetetlen legyen a nap.

Ünnepeljük vidám programokkal a gyereknapot! Íme 5 szuper ötlet
Forrás: Getty

3. Alkossatok

Szerezz be néhány alapvető kézműves kelléket – például festékeket, filctollakat vagy gyöngyöket –, és indulhat is a kreatív délután a gyerekekkel. Kitalálhattok egy konkrét tematikát, ami az inspirációt adja. Megformálhatjátok például a kedvenc rajzfilm karakterét z alapanyagokból, de még viccesebb, ha egymást rajzoljátok vagy festitek le.

4. Vetélkedjetek

Találj ki különböző ügyességi játékokat és fejtörő feladatokat a gyerekeknek, amikben próbára tehetik magukat. Lehet közötte például tojásegyensúlyozás egy kanálon, szlalomozás, számháború vagy csokievő verseny.

5. Írjatok együtt mesét

A gyerekek szeretik használni a kreativitásukat, ezért a közös meseírás vagy filmkészítés szuper program lehet. Utóbbihoz bőven elegendő a mobiltelefonod, a kellékeket és a jelmezeket pedig közösen szedjétek, illetve állítsátok össze. Még izgalmasabb lehet a közös meseírás, ha finoman vezeted a történetet, és olyan eseményeket veszel bele, amit később akár ti is átélhettek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.