Újabb zseniális “csináld magad” ötlet: parafadugóból kaktuszkeltető

Újabb zseniális “csináld magad” ötlet: parafadugóból kaktuszkeltető

Borkedvelők, figyelem! Ezentúl tegyétek félre a kiürített boros üvegek záró sisakját, a parafadugót. Olyan helyen nyerhet ugyanis új értelmet léte, amit eddig nem is gondoltatok volna. Készítsetek belőle jópofa kaktusztartót!

Ötletládához ad!

A következőket készítsd kezed ügyébe a művelethez:

  • parafadugó
  • kézi fúró 1/4 colos fúrófejjel
  • termőföld
  • ceruza
  • mini kaktusz hajtások

És akkor haladjunk lépésről lépésre!

1. lépés: Fogd meg a fúrót, és óvatosan kezdj el belefúrni az egyik parafadugóba függőlegesen. Arra ügyelj, hogy nehogy teljes hosszában átfúrd!

2. lépés: Az így keletkezett lyukat tömd meg jól termőfölddel!
3. lépés: Válaszd ki azt a kicsi kaktuszt, amit a parafadugóba szántál!

5. lépés: Vedd a ceruzát, és csinálj vele egy lyukat a parafadugó belsejébe került földbe, hogy a növény gyökereinek legyen elég helyük a növekedéshez.
6. lépés: Tartsd a kaktuszokat fényes, de közvetlen napfénytől védett helyen, és öntözd őket rendszeresen! Mivel kevés földjük van, könnyen kiszáradnak, ha nem kapnak kellő utánpótlást.

Tipp: ha egy kicsit feldobnád mini növénytartóidat, ragassz a tetejükre egy kevés mohát, vagy rögzíts a hátsó részükre egy kicsi mágnest, és “tapaszd” őket a falra.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin