Újabb zseniális “csináld magad” ötlet: parafadugóból kaktuszkeltető

Újabb zseniális “csináld magad” ötlet: parafadugóból kaktuszkeltető

Borkedvelők, figyelem! Ezentúl tegyétek félre a kiürített boros üvegek záró sisakját, a parafadugót. Olyan helyen nyerhet ugyanis új értelmet léte, amit eddig nem is gondoltatok volna. Készítsetek belőle jópofa kaktusztartót!

Ötletládához ad!

A következőket készítsd kezed ügyébe a művelethez:

  • parafadugó
  • kézi fúró 1/4 colos fúrófejjel
  • termőföld
  • ceruza
  • mini kaktusz hajtások

És akkor haladjunk lépésről lépésre!

1. lépés: Fogd meg a fúrót, és óvatosan kezdj el belefúrni az egyik parafadugóba függőlegesen. Arra ügyelj, hogy nehogy teljes hosszában átfúrd!

2. lépés: Az így keletkezett lyukat tömd meg jól termőfölddel!
3. lépés: Válaszd ki azt a kicsi kaktuszt, amit a parafadugóba szántál!

5. lépés: Vedd a ceruzát, és csinálj vele egy lyukat a parafadugó belsejébe került földbe, hogy a növény gyökereinek legyen elég helyük a növekedéshez.
6. lépés: Tartsd a kaktuszokat fényes, de közvetlen napfénytől védett helyen, és öntözd őket rendszeresen! Mivel kevés földjük van, könnyen kiszáradnak, ha nem kapnak kellő utánpótlást.

Tipp: ha egy kicsit feldobnád mini növénytartóidat, ragassz a tetejükre egy kevés mohát, vagy rögzíts a hátsó részükre egy kicsi mágnest, és “tapaszd” őket a falra.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin