Tippek betörés ellen – Így tudsz a lehető legtöbbet tenni azért, hogy a rablók elkerüljék otthonodat

Tippek betörés ellen – Így tudsz a lehető legtöbbet tenni azért, hogy a rablók elkerüljék otthonodat

Sajnos nem csak rajtunk múlik, hogy mennyire van biztonságban otthonunk, azonban van pár óvintézkedés, amit mi is megtehetünk ezért. Az alábbi tuti tippek betörés ellen segítségedre lesznek, hogy elriaszd a rosszindulatú érdeklődőket a közeletekből.

Ötletládához ad!

Tippek betörés ellen kertes házban

  • Riasztó beszerzése

A riasztórendszernek sok hátránya van, például a fals riasztás, vagy maga a beszerelés ára. Viszont ugyanúgy vannak előnyei is, különösen akkor, ha sokat vagyunk távol otthonról. A fals riasztást kiküszöbölhetjük úgy, hogy nem kapcsoljuk be a riasztót minden este, csak akkor, ha elutazunk.

  • Kamerák felszerelése

A kültéri és beltéri kamerák már egyre megfizethetőbbek, ezért mindenképp megéri beruházni egybe. Régen divatos megoldásnak számított, hogy műkamerát helyeztek fel a ház oldalára, azaz olyat, ami nem volt bekötve. A betörők sajnos már képesek megkülönböztetni az igazi kamerát a kamu verziótól, ezért nem érdemes ezzel a lejárt módszerrel próbálkozni.

  • Általános óvintézkedések

A tippek betörők ellen nem csak plusz erőfeszítésekből vagy kütyükből állnak, nagyon sok betörés történik puszta figyelmetlenségből. Ilyen az, ha elhagyjuk a kulcsunkat, és nem cserélünk le zárt, vagy éppen elfelejtjük bezárni a bejárati ajtót. Szintén nem ajánlott az ablakokat nyitva hagyni, ha elmegyünk otthonról.

  • Zárak felszerelése és használata

Mint már említettük, sok betörés fakad abból, hogy elfelejtjük bezárni a bejárati ajtót. Azonban nem csak a bejárati ajtóra szerelhetnénk zárt, például a garázsajtó vagy az ablakok többsége is képes zárható lenni. Ezekre mindenképp érdemes befektetni, és ha nem is használjuk a mindennapi életben, utazáskor mindenképp alkalmazzuk őket.

  • Ne hagyj szem előtt értéket

Sötétedéskor mindig húzzuk le a redőnyt, ne hagyjunk a kertben értékes tárgyakat, és a kocsival is mindig álljunk be a garázsba éjszakára.

Tippek betörés ellen társasházban:

  • Szomszédok segítsége

A zajos szomszédnak van előnye is: elutazáskor megkérheted arra, hogy figyelje a szokatlan mozgásokat. Persze, ez csak akkor működik, ha megbízható és állandó lakó a szomszédod.

  • Hevederzár beszerzése

A hevederzár jelentősen megnöveli az ajtó ellenállóképességét, ezért mindenképp kötelező beszerezni, ha sokat utazunk.

  • Erkély rácsozása

Meglepő, de nem csak a földszinti lakások esetében jellemző az erkélyen át történő betörés. Szakértők szerint ne csak a földszinti lakosok, de az első és második emeleten élők is fektessenek be erkélyvédő rácsba.

  • Ablakok és erkélyajtók zárva tartása

Néha meglepően kreatív betörőkkel találkozhatunk sajnos, ezért a társasházakban, a sokadik emeleten sem ajánlott nyitva tartani az erkélyajtót és az ablakokat, ha nem tartózkodunk otthon.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin