Forrás: Getty

Tippek betörés ellen – Így tudsz a lehető legtöbbet tenni azért, hogy a rablók elkerüljék otthonodat

Tippek betörés ellen kertes házban

  • Riasztó beszerzése

A riasztórendszernek sok hátránya van, például a fals riasztás, vagy maga a beszerelés ára. Viszont ugyanúgy vannak előnyei is, különösen akkor, ha sokat vagyunk távol otthonról. A fals riasztást kiküszöbölhetjük úgy, hogy nem kapcsoljuk be a riasztót minden este, csak akkor, ha elutazunk.

  • Kamerák felszerelése

A kültéri és beltéri kamerák már egyre megfizethetőbbek, ezért mindenképp megéri beruházni egybe. Régen divatos megoldásnak számított, hogy műkamerát helyeztek fel a ház oldalára, azaz olyat, ami nem volt bekötve. A betörők sajnos már képesek megkülönböztetni az igazi kamerát a kamu verziótól, ezért nem érdemes ezzel a lejárt módszerrel próbálkozni.

  • Általános óvintézkedések

A tippek betörők ellen nem csak plusz erőfeszítésekből vagy kütyükből állnak, nagyon sok betörés történik puszta figyelmetlenségből. Ilyen az, ha elhagyjuk a kulcsunkat, és nem cserélünk le zárt, vagy éppen elfelejtjük bezárni a bejárati ajtót. Szintén nem ajánlott az ablakokat nyitva hagyni, ha elmegyünk otthonról.

  • Zárak felszerelése és használata

Mint már említettük, sok betörés fakad abból, hogy elfelejtjük bezárni a bejárati ajtót. Azonban nem csak a bejárati ajtóra szerelhetnénk zárt, például a garázsajtó vagy az ablakok többsége is képes zárható lenni. Ezekre mindenképp érdemes befektetni, és ha nem is használjuk a mindennapi életben, utazáskor mindenképp alkalmazzuk őket.

  • Ne hagyj szem előtt értéket

Sötétedéskor mindig húzzuk le a redőnyt, ne hagyjunk a kertben értékes tárgyakat, és a kocsival is mindig álljunk be a garázsba éjszakára.

Tippek betörés ellen társasházban:

  • Szomszédok segítsége

A zajos szomszédnak van előnye is: elutazáskor megkérheted arra, hogy figyelje a szokatlan mozgásokat. Persze, ez csak akkor működik, ha megbízható és állandó lakó a szomszédod.

  • Hevederzár beszerzése

A hevederzár jelentősen megnöveli az ajtó ellenállóképességét, ezért mindenképp kötelező beszerezni, ha sokat utazunk.

  • Erkély rácsozása

Meglepő, de nem csak a földszinti lakások esetében jellemző az erkélyen át történő betörés. Szakértők szerint ne csak a földszinti lakosok, de az első és második emeleten élők is fektessenek be erkélyvédő rácsba.

  • Ablakok és erkélyajtók zárva tartása

Néha meglepően kreatív betörőkkel találkozhatunk sajnos, ezért a társasházakban, a sokadik emeleten sem ajánlott nyitva tartani az erkélyajtót és az ablakokat, ha nem tartózkodunk otthon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.