Forrás: Getty

Tetőtéri szoba ötletek – Így játszd ki az alacsony belmagasságot

Tetőtéri szoba ötletek

1. Figyeld a tető szögét

A ferde mennyezet a tetőtér egyik legjellegzetesebb tulajdonsága. Emiatt a helyiség belmagassága is változó lehet, és a hagyományos bútorok sajnos általában nem passzolnak ide. Viszont ezek a zugos részek szuperül funkcionálhatnak tárolóként, pláne, ha a teret kitöltő rendszerző polcokat tudsz beszerelni oda.

2. Használd ki a természetes fényt

A tetőtéri szobákba általában több természetes fény jut be. Használd ki ezt az előnyt, és helyezd a bútorokat úgy, hogy minél több természetes fényt kapjanak. Ha a tetőtéri szobádban nincsenek tetőablakok, akkor érdemes erős, de természetes hatású mesterséges fényt is alkalmaznod. A mennyezeti lámpák mellett a falra szerelt lámpák is jó megoldást jelenthetnek, ha a tető formája megengedi.

Tetőtéri szoba ötletek – Így játszd ki az alacsony belmagasságot
Forrás: Getty

3. Válassz világos színeket

A világos színek segítenek abban, hogy a tetőtéri szoba tágasabbnak és világosabbnak tűnjön. A világos tónusok mellett a természetes anyagok, például a fa és a kő is jó választást jelentenek, ráadásul nagyban hozzájárulnak az otthonos, meleg atmoszféra megteremtéséhez.

4. Gondoskodj a megfelelő hőszigetelésről

A tetőtéri szoba ötletek között muszáj megemlítenünk a hőszigetelés fontosságát, máskülönben a tető közelsége miatt nehezebb kontrollálni a hőmérsékletet. Ez a legtöbb esetben profi szigetelést igényel, ám érdemes olyan egyszerűbb módszerekkel is próbálkozni, mint a purhab a nyílászárók mentén vagy a hőszigetelő függönyök.

Tetőtéri szoba ötletek – Így játszd ki az alacsony belmagasságot
Forrás: Getty

5. Tetőtéri szoba ötletek a nagyobb tér érdekében – Használj tükröket

A tükrök segítenek abban, hogy a tetőtéri szoba tágasabbnak és világosabbnak tűnjön. A tükröket érdemes úgy elhelyezned, hogy a természetes fényt visszaverjék. Általános „tükör-szabály”, hogy a legjobb, ha az ablakkal szemben keresel neki helyet a falon. A tetőtérben ez nehezebb lehet, de itt is igyekezz megtalálni az ablakkal szemközti részhez legközelebb eső pontot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.