Forrás: Getty

Terrárium: az otthoni dekoráció új divatja

Miért különlegesek a terráriumok?

A terráriumok különlegessége abban rejlik, hogy egy olyan kis ökoszisztémát hoznak létre, amely teljesen önfenntartó. Ezek a mini kertek általában üveg vagy műanyag edényekben vannak, és szukkulenseket, páfrányok vagy mohafélék élnek benne. A terráriumok különleges atmoszférát teremtenek, amelyekben a növényeknek optimális környezetet biztosítunk a növekedéshez és fejlődéshez.

Mitől ilyen népszerűek a terráriumok?

A terráriumok egyik fő vonzereje, hogy rendkívül sokoldalúak és testreszabhatóak. Lehetnek egyszerűen kialakítottak, modern stílusúak, vagy éppen bohém és rusztikus hatásúak is, attól függően, hogy milyen edényeket és növényeket választunk hozzá. A méretük is széles skálán mozog, így könnyen illeszthetők bármilyen lakótérbe.

Miért érdemes neked is terráriumot tartani a lakásban?

Ezek a mini kertek nemcsak esztétikai szempontból vonzóak, hanem a lakás levegőjének tisztításában is segíthetnek, valamint stresszcsökkentő hatást is tulajdonítanak nekik. A növények gondozása és figyelése ráadásul pozitív hatással lehet a mentális egészségre, mivel nyugtató és terápiás tevékenységként szolgálhat.

Íme, egy videó, ami bemutatja a lépéseket:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.