Szőnyeg a konyhában? Hoztunk néhány mutatós példát, ami bizonyítja, hogy jó ötlet

Szőnyeg a konyhában? Hoztunk néhány mutatós példát, ami bizonyítja, hogy jó ötlet

Valamennyire jogos az a felvetés, miszerint kár szőnyeget tenni a konyhába, hiszen úgyis csak leöntjük, lecsöpögtetjük, ezért nagyon hamar tönkremegy. A profik azonban nem foglalkoznak ilyenekkel, és előszeretettel varázsolják a konyhát otthonosabbá szőnyegek segítségével. Hoztunk pár mutatós példát, ami tökéletes igazolása annak, hogy a konyhába igenis jó választás a szőnyeg.

Ötletládához ad!

1. A bohókás végeredmény érdekében

Ez a konyha fehér-szürke színösszeállítása miatt enyhén rideg hatást kelt, ezt töri meg egy bohókás, apró mintájú szőnyeg. Kellemes kinézete és anyaga miatt melegebbé, élettel telivé alakul át a tér. Ha szeretnénk hasonló hatást elérni otthonunkban, jó hír, hogy nem kell drága szőnyeget választani ehhez, már az kedvezőbb árkategóriájú darabok között is találhatunk a célnak megfelelőt.

2. Minimalista megoldás

A minimalista konyhákban is szuperül mutat egy jól megválasztott szőnyeg. Ha a mi konyhánk is ilyen stílusú, válasszunk egyszínű, minta nélküli darabot, hogy tökéletesen passzoljon a környezetébe. Különösen sikkes eredményt érhetünk el, ha pont olyan színű szőnyeget választunk, mint amilyen a konyhapult.

3. Példa arra, hogy hasznos is tud lenni

Ismerős az érzés, amikor télen vacsorakészítés közben még vastagzokniban is fázik a lábad? Ezt küszöböli ki a képen látható szőnyegkompozíció. Az elrendezést az vezérelte, hogy hol álldogálunk a legtöbbet egyhelyben. Így került egy kis szőnyeg a mosogató és a tűzhely elé, hogy ne csak szép, de komfortos is legyen a konyha még főzés közben is.

4. Merjünk különlegesnek lenni

A képen látható konyha egyáltalán nem hagyományos, hiszen a fekete bútorok mellé egy nagyon feltűnő, különleges mintájú szőnyeget választottak. Ez az összeállítás a tökéletes bizonyíték arra, hogy merjünk egyediek lenni és kísérletezni, hiszen csodás végeredményt is kaphatunk.

5. Szőnyeg mint fókuszpont

Ha a konyha fókuszpontjára gondolunk, valószínűleg nem egy szőnyeg jut az eszünkbe. Ám miért ne választhatnánk egy szőnyeget a tér központi darabjaként? Amennyiben nincs semmilyen bútordarab, amit szívesen hangsúlyoznál, szerezz be egy feltűnő, élénk színű darabot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin