Forrás: Getty

Szenvednek a cserepes növényeid télen? – Az 5 lehetséges ok és megoldás erre

Változtasd meg az öntözés gyakoriságát

Ritkábban öntözd a növényeket, mivel ilyenkor lassabban nőnek és kevesebb vizet igényelnek a rövidebb nappalok és az enyhébb napfény miatt. Ráadásul így a földjük is lassabban szárad ki.

Segítsd őket lámpákkal

Számos boltban kapható már speciális növénynevelő lámpa, ami télen arra is jó, hogy segítsen kompenzálni a természetes fény hiányát. Ez leginkább a kimondottan fényigényes, trópusi és mediterrán növényeknél fontos.

Szenvednek a cserepes növényeid télen? – Az 5 lehetséges ok és megoldás erre
Forrás: Getty

Védd meg a növényeket a huzattól

Költöztesd át a szobanövényeket a huzatos területekről, például ablak mellől. Ha nem cselekszel időben, annak hamar látható jelei lesznek – például megbarnulnak a cserepesed levelei.

Növeld a páratartalmat

Növeld a páratartalmat, különösen azért, mert a fűtési szezonban könnyen szárazzá válik a lakás levegője. Ehhez használhatsz párásító berendezést, de ennek hiányában már az is sokat segít, ha egy helyre csoportosítod a növényeidet, és ők segítik egymást ebben.

Szenvednek a cserepes növényeid télen? – Az 5 lehetséges ok és megoldás erre
Forrás: Getty

Rendszeresen ellenőrizd a kártevőket

A kártevők általában jól érzik magukat meleg, száraz körülmények között, ami télen általában jellemző otthonunkra. Rendszeresen vizsgáld meg a növényeidet a fertőzés jelei után kutatva. Ha egy mikroszálas kendővel áttörlöd a növények leveleit, nem csak a porrétegtől szabadítod meg azokat, de a kártevők nyomait is könnyebben felfedezheted.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.