Forrás: Getty

Rúzsos lett a ruhád? Ezekkel a trükkökkel orvosolhatod

A nulladik lépés

Először is a friss rúzst óvatosan itasd fel egy papírtörlővel, a megszáradt maradékot pedig kapard le egy kanál segítségével. Ezután válaszd ki a számodra legszimpatikusabb trükköt az alábbiak közül.

Mosószer

Egy szórófejes flakonban tegyél vizet, majd ezzel permetezd be a foltot. Ezután nyomj rá pár csepp mosószert. Mivel utóbbi zsíroldó anyagokat tartalmaz, a rúzsfoltokkal szemben is hatékony, hiszen a rúzsban is van zsír. Ezt követően várj 15 percet, majd egy tiszta ronggyal dörzsöld bele a mosószert az anyagba. Végezetül dobd be a mosógépbe a ruhát, és mosd ki.

Spiritusz

Igen, spiritusszal is el tudod tüntetni a rúzsfoltot. Ehhez tegyél pár csepp spirituszt vagy alkoholt egy darab vattára, és ezzel óvatosan kezeld az érintett területet, majd mosd ki a ruhadarabot a mosógépben.

Marhaepeszappan

A marhaepeszappan igazi csodaszer, ha folteltávolításról van szó, így nem meglepő, hogy a rúzsfoltot is képes eltüntetni. A foltot nedvesítsd be, dörzsöld be a szappannal, várj pár percet, majd öblítsd le, és mehet is a mosógépbe.

Beszáradt rúzsfolt eltüntetése

Későn vetted észre, hogy összekented rúzzsal a ruhádat? A megfelelő kezeléssel még itt sincs minden veszve. A folt eltüntetésére használhatsz glicerint vagy marhaepeszappant. Az érintett darabot áztasd be, tegyél a foltra az általad választott anyagból, és hagyd 10 percig hatni. Ezután a megszokott módon mosd ki a textilt a mosógépben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.