Forrás: Getty

Romantikára fel! – Ez a legújabb lakberendezési trend a hálószobában

Otthonunk berendezése, a fények, a színek, az illatok és a formák hatással vannak a hangulatunkra. A legtöbb dolgozószobában zömében világos színek, letisztult formák uralkodnak, míg számos nappaliban nyugalmat sugalló árnyalatok, például földszínek köszönnek vissza. Amennyiben a hálószobában nem csak alvásra vágysz, hanem némi romantikára is, akkor ez az új lakberendezési trend, a seductive bedroom tökéletes választás számodra. De vajon mitől lesz a háló szenvedélyes? 

A seductive bedroom titkai

Csábító színek

A hálószoba hangulatára nagy hatással vannak a használt színek. Légy merész, és próbáld ki a feketét vagy a sötétlilát a falakon! Ezután következhetnek a textilek: válassz lila, vörös vagy sötétkék párnákat, takarókat vagy szőnyegeket. Ezek az árnyalatok köztudottan fokozzák a romantikát, továbbá csábító hatásuk van. Az arany és az ezüst is remekül passzol egy ilyen stílusú hálószobában. Ha ez azonban nagyon sötét számodra, akkor vigyél bele némi világosságot egy kevés fehérrel vagy a fa színeivel.

Izgalmas dekorációk

A dekorációk terén is nyugodtan lehetsz merészebb. Az erotikus képek vagy szobrok tökéletesen passzolnak egy csábító hálóba. Ezeket a dekorokat párosítsd az előző pontban említett színekkel, azaz arannyal, ezüsttel, lilával és feketével. Az ágyneműk és párnák esetében a selyem, a bársony vagy a bőr bizonyul remek választásnak, hiszen azok tapintása egyszerűen mennyei. Az arany antik hatású tükrök vagy képkeretek, szintén fantasztikusan mutatnak.

Elegáns bútorok

A bútoroknál sem kell visszafognod magad! Választhatsz akár viktoriánus stílusú darabokat is. Egy mahagóni komód, egy fényes díszekkel ellátott éjjeliszekrény vagy díszes ágykeret… Minden megengedett, ami elegáns hatást kelt!

Fények

A világítás nagy befolyással vannak a hangulatra, épp ezért a meleg fényeket (3.300 Kelvin alattiak) részesítsd előnyben, de a szabályozható fényforrások és a visszafogott LED-szalagok is remek légkört teremtenek. Aranyszabály: minél több romantikára vágysz, annál kevesebb mesterséges fényt használj.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.