Forrás: Getty

Ragyogóan fehér ruhák „zöld” módon – Ezt az 5 alapanyagot érdemes bevetned

1. Hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid egy enyhe fertőtlenítőszer, amely az elsősegély dobozokban is megtalálható. Jóval kíméletesebb a bőrünkkel és a környezettel is, mint a hypo, a mosáshoz adagolva enyhén fehérít, és a foltokat is eltünteti. Használhatjuk színes és fehér ruhákhoz is, akár minden mosásnál.

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna teljesen biztonságos és környezetbarát alapanyag, amit a mosógép dobjába tehetsz, ha ragyogóan tiszta és fehér ruhákat szeretnél. A szódabikarbóna fokozza a mosószerek hatékonyságát.

3. Desztillált fehér ecet

A desztillált fehér ecet kiváló fehérítő szer, így például ágyneműk mosásánál érdemes bevetned. A kulcs, hogy mindig 1:6 arányban keverd az ecetet meleg vízbe, majd ebbe áztasd be mosás előtt a ruhákat. Az áztatás akkor a leghatásosabb, ha egy egész éjszakát adsz neki, és ezután teszed a ruhákat vagy az ágyneműt a mosógépbe. Nem kell aggódnod, az ecetszag a mosás után teljesen el fog tűnni.

4. A Nap ereje

A Nap UV-sugarai is fehérítő hatással bírnak, így duplán érdemes a szabadban szárítanod a mosott ruhákat. Amellett, hogy nem kell a szárítógéppel terhelned az energiafogyasztásodat, még fehérednek is a textilek a napon. De figyelem: ez a módszer csak a fehér ruhákon működik, a színes ruhák ugyanis elveszthetik színüket a napfénytől.

5. Citromlé

A citromlé ugyanolyan savas, mint az ecet, és ugyanolyan természetes fehérítő hatást fejt ki. Adj 250 ml citromlevet a mosáshoz, amikor fehér ruhákat teszel a gépbe, hogy segítsen megőrizni a textilek fényességét. Vagy forralj fel vizet benne citromkarikákkal, ebbe áztasd bele a megsárgult ruhadarabot, majd ezután dobd a mosógépbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.