Forrás: Getty

Pormentes otthon egyetlen egyszerű keverékkel – Tartsd távol a porcicákat!

Nem csoda, ha már nem hiszel a sok csodaszernek, és inkább meg sem próbálkozol a portaszító spray-vel. Mint minden termék esetében, a portalanítónál is igaz, hogy a házi készítmények a leghatásosabbak, ráadásul természetesek, olcsók és biztonságosak. Mutatjuk, hogyan dobhatod össze magad, ráadásul szinte fillérekből.

A portaszító spray receptje:

  • 500 ml víz
  • 30 ml ecet
  • Egy teáskanál olíva olaj
  • 3 csepp mosogatószer
  • Citromos vagy eukaliptuszos illóolaj

Portalanító spray használata:

  1. lépés: Tegyük a hozzávalókat egy szórófejes üvegbe, és alaposan rázzuk össze.
  2. lépés: Fújjuk a keveréket egy tiszta, mikroszálas takarítórongyra. Ne fújjunk túl sokat, csupán annyit, hogy nedves legyen a rongy.
  3. lépés: Fújás után töröljük át a ronggyal a porosodásra hajlamos területeket, mint például a polcokat, asztalokat, szekrények tetejét. Ne használjuk elektromos berendezéseken, így tévén vagy monitoron
  4. lépés: Két-három hetente ismételjük meg ezt a folyamatot, ugyanis ennyi ideig garantáltan hatásos a portaszító készítmény.
  5. lépés: Nyugodtan használjuk a keveréket fa felületeken, ugyanis a hozzávalók szuper módon ápolják a fát. Bátran használjunk több olíva olajat a spray elkészítéséhez, amikor fa felületeket készítünk portalanítani.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.