Forrás: Getty

Pohárjelölő ötletek – 6 egyszerű megoldás, hogy az összejöveteleken ne vesszen el a poharunk

1. Alkoholos filces felirat

A pohárjelölő ötletek közül a legegyszerűbb megoldás az, ha érkezésekor mindenki megjelöli a saját poharát egy alkoholos filc segítségével. Lehet ráírni nevet, de akár kis rajzokat is használhatunk, így biztosan mindenkinek egyedi lesz a pohara, amit az este folyamán mindig fel fog ismerni.

2. Pohárjelölők gyerekeknek

Ha gyerekek számára szeretnénk poharakat megjelölni, akkor van egy nagyon aranyos ötletünk. Kell hozzá pár olcsó hajgumi, amit nem használunk, illetve pár vicces kis biléta, gomb vagy medál, amit fel lehet fűzni a gumira. A gumit el kell vágni, fel kell rá rakni a jelölőt, majd a pohárra kötni. Nagyon cuki és kreatív jelölők születhetnek ezzel a módszerrel.

3. Elegáns pohárjelölők

Egy elegáns eseménynél is hasznos, ha meg vannak jelölve a poharak, de mégis egy kicsit visszafogottabb módon. Ehhez szükségünk lesz szaténból készült színes szalagokra, amikkel a boros vagy pezsgős poharakat a száruknál meg lehet jelölni. Ennek a nehézsége, hogy annyi árnyalatú szalag kell, ahány vendéget várunk.

4. Egyszerű pohárjelölők papírból

A színes papír is jó alapanyag pohárjelölésre. Válasszunk néhány színt, amiből vágjunk ki mintákat, ezeket kell a poharakra ragasztani. Ezt feliratokkal is lehet díszíteni, akár személyre szabottan.

5. Befőttes gumi használata

A befőttes gumi használata egy nagyon egyszerű és frappáns megoldás a poharak jelölésére. Mivel ezek a gumik viszonylag színesek egy csomagon belül is, számos variációs lehetőséget kínálnak. Válasszuk ki az eltérő színeket, majd ezeket húzzuk rá a pohárra, így kész is a pohárjelölő.

6. Pohárjelölő ötletek borkóstolásra

Borkóstolóra tematikus pohárjelölőt is készíthetünk, amihez a borosüvegek dugóira lesz szükség. A parafából készült dugókat vágjuk fel úgy, hogy kis körök legyenek belőlük. Ezekre írhatunk neveket, betűket vagy számokat is. Egy helyen vágjuk be nagyjából a kör közepéig, és a vágat mentén húzzuk rá a pohár szárára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.