Forrás: Getty

Pamuttól a polárig – Ennyiféle ágynemű közül választhatod ki magadnak a megfelelőt

Az ágyneműk főbb típusai és azok tulajdonságai

  1. Pamut ágynemű: A pamut az egyik leggyakrabban használt anyag az ágyneműk készítéséhez. Könnyű, légáteresztő és kényelmes választás, amely jó hőszabályozással rendelkezik.
  2. Flanel ágynemű: A flanel puha, meleg, és igazán különleges textúrája van. Télen különösen népszerű, mert melegen tart.
  3. Selyem ágynemű: A selyem luxus érzetet nyújt, puha és sima tapintása van. Jól szellőzik és hűvös marad, ezért nyáron is kényelmes lehet.
  4. Mikroszálas ágynemű: A mikroszálas anyagok puhák és simák, gyakran kényelmes érzetet nyújtanak. Általában könnyen tisztíthatók és gyorsan száradnak.
  5. Len ágynemű: A len könnyű és légáteresztő anyag, amely nyáron különösen jó választás lehet. Idővel, mosásról mosásra egyre puhábbá és kényelmesebbé válik.
  6. Polár ágynemű: A polár meleg, könnyű és puha anyag, amelyet gyakran hideg időjárásban használnak. Rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
  7. Vászon ágynemű: A vászon tartós és strapabíró anyag, amely hűvös érzést nyújt. Kiválóan alkalmas nyári időszakban.
  8. Bambusz ágynemű: A bambuszanyag környezetbarát és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Jól szellőzik és nedvességelvezető, így segít a hőszabályozásban.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.