Forrás: Getty

Olajfoltos lett a biciklitől a ruhád? Ezekkel a trükkökkel könnyedén eltüntetheted a foltot

Marhaepeszappan

A drogériákban kapható marhaepeszappan szuper választás az ilyen foltok eltüntetésére. Ehhez kend be az olajfoltot epeszappannal, pár órán át hagyd hatni, majd hideg vízzel mosd ki. Amennyiben még szükséges, tedd be a mosógépbe, így biztosan ismét patyolattiszta lesz a ruhád.

Sütőpor

A sütőpor szintén csodákra képes! Ha emellett döntesz, akkor szórj belőle a foltra. Amennyiben még nem száradt meg teljesen az olaj, akkor a sütőpor magába fogja szívni. Ezt követően dobd a ruhát a mosógépbe.

Vaj

Zsírt zsírral lehet a leghatékonyabban leküzdeni. Tény, hogy ez egy furcsa módszer, ennek ellenére működőképes! Ehhez kenj némi vajat vagy margarint egy konyharuhára, majd alaposan dörzsöld át a foltot addig, amíg a vaj fekete nem lesz. Ezután meleg vízben mosd ki, hogy a legapróbb zsírmaradványt is eltűnjön.

Mosóbenzin

A mosóbenzin szintén képes eltüntetni a makacs foltokat. Mielőtt nekikezdenél a tisztításnak, tegyél egy rongyot a ruha alá, majd egy másikkal dolgozd bele a mosóbenzint a foltba. Ezután mosd ki a mosógépben, a lehető legmagasabb hőfokon.

Mosogatószer

Ha ezt a módszert szeretnéd kipróbálni, akkor egyszerűen tegyél pár csepp mosogatószert a foltra, és jól dörzsöld bele. Ettől már el is kellene tűnnie a foltnak, de az i-re a pontot a mosógép teszi fel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.