
- Próbáld ki a fiókos megoldást!
Ne a magas polcokon, hanem egy jó nagy és mély alsó fiókban helyezd el az edényeidet, így nem kell nyújtózkodnod értük, és kisebb az esélye annak is, hogy leejts és eltörj valamit. A fenti képen is látható fapálcás megoldás pedig arról is gondoskodik, hogy a tányérok ne mozduljanak el a helyükről, így biztonságosan és praktikusan tárolhatod őket.
- Duplázás
Az evőeszközöknek vásárolt rendszerező esetében menj a minőségre, és válassz egy időtállóbb darabot! A legjobb, ha dupla tárolóról van szó, vagyis egymásba illeszthető az alsó és a felső rész. Így sok helyet spórolhatsz, hiszen csak le kell emelned a legfelső dobozt ahhoz, hogy hozzáférhess minden eszközhöz!
- Csoportosíts!
A konyhaszekrény különböző polcaira helyezd el a funkciójuk alapján csoportosítva az edényeidet, így könnyebben átláthatsz mindent. Például az egyik kis polcra kerüljenek a szűrők, míg a másikra a mély és a lapos tányérok, a harmadikba a tálcák, és így tovább…
- “Sütés-főzés zóna”
Rendezz be egy fiókot, amiben kizárólag a sütéshez-főzéshez használatos serpenyők, lábasok, tálak vannak, amiket a leggyakrabban veszel elő ( és persze ez a fiók legyen a lehető legközelebb a sütőhöz és a tűzhelyhez).