Forrás: Getty

Nem varázslat! Íme, a csík- és vízkőmentes borospoharak titka

Ezekre lesz szükséged:

  • Mikroszálas törlőkendő
  • Mosogatószer
  • Desztillált fehér ecet
  • Szódabikarbóna

Így mosogasd el a borospoharat, hogy makulátlan legyen az eredmény:

  1. Áztatás: Akár borfolt, akár vízkőfolt vagy bármilyen más szennyeződés van a pohár falán, érdemes áztatással kezdened a folyamatot.
  2. Ecetes kezelés: Az igazán makulátlan eredmény ecettel érhető el a legkönnyebben. Ezt kétféleképpen is csinálhatod. Vagy töltesz ecetes vizet a pohár belsejébe, vagy pedig ecetes langyos vízbe áztatod a poharat 1-2 percre.
  3. Mosogatás: Használj puha szivacsot a pohár mosogatásához. Kívül-belül mosd át az egész felületét, pont úgy, mint máskor.
  4. Szódabikarbóna bevetése: A szódabikarbónát szigorúan csak azután használd, miután alaposan kiöblítetted a pohárból az ecetet. Tegyél egy teáskanállal a szódabikarbónából a langyos vízbe, és alaposan öblögesd át vele a poharat.
  5. Hideg vizes öblítés: A tökéletes végeredmény csak hideg vízzel érhető el, ezért a leghidegebb álláson folyasd a vizet az öblítéshez.
  6. Törölgetés: Bár a korábbi lépések megakadályozzák a vízkőfoltok vagy csíkok megjelenését a poháron, ajánlott bebiztosítani a makulátlan végeredményt törölgetéssel. Használj tiszta, száraz mikroszálas törlőkendőt ehhez a lépéshez.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.