Forrás: Getty

Neked készítettem XI. – Makramé polc a falra

Miért makramé polc? 

Ha már jártas vagy a makramé világában, vagy csak szívesen megismerkednél a makramé technikákkal, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a makramé tökéletes karácsonyi ajándéknak is. Egy makramé polc például könnyen és olcsón elkészíthető, jól néz ki, és az ajándékozott is érzi majd, hogy sok időt fordítottunk a meglepetésére. 

Mire lesz szükségünk? 

Két egyforma méretű polc laphoz, melyeknek a sarkain lyukak vannak. Ez nagyon fontos, hiszen enélkül nem lehet összefűzni őket makraméval. Ezen kívül csak nagy terhelhetőséggel rendelkező makramé fonálra lesz szükség. Tuti tipp: a makramé helyett használhatunk erős kötelet is, amit később bevonunk makramé fonállal, hogy strapabíró, de mutatós legyen a végeredmény. 

Hogyan készítsük el a polcot?

A makramé csomók megkötését könnyen be lehet gyakorolni, és szerencsére rengeteg tanítóvideót is lehet találni hozzá a Pinteresten vagy az Instagramon. 

Íme, egy praktikus videó az alapcsomóról: 

Érdemes az úgynevezett „hernyócsomó” technikáját is elsajátítani:

Ez pedig a legnépszerűbb szögletes csomó technikája, ami igazán tartós és nagy teherbírású. A polcnál garantáltan jól fog jönni:

A polcot elkészíthetjük ezekkel a jellegzetes makramé csomókkal is, de mint említettük, kötélre is kicserélhetjük a makramé fonalat. Kössünk egy nagy hurkot a két kötél végére, amivel majd fel lehet erősíteni a polcot a falra. Ezután csomózzuk fel a kötélre először az első, majd a második polcot is. Végül a kevésbé mutatós kötelet vonjuk be tetszőleges makramé csomókkal, hogy szép, fehér fonalas polcokat kapjunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.