Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Ötletládához ad!

Van olyan családtagod, aki óriási ékszer kollekciót tudhat magának? Megtaláltuk a tökéletes, kézzel készült ajándékot a számára. 

Mire lesz szükségünk? 

Bármelyik lakberendezési vagy home decor boltban találhatunk olyan képkeretet, ami üreges, a hátfala és az üveg között van minimum 3-4 cm. Ilyen típusú képkeretből kettő darabra lesz szükségünk, lehetőleg fekete vagy fehér színben. Kell még 2-3 db mosogatószivacs, fekete, velúrhoz vagy bársonyhoz hasonlító anyag, illetve ragasztópisztoly, amivel rögzíteni tudjuk majd az elemeket. A két képkeret egymáshoz rögzítéséhez pedig szükségünk lesz még két apró zsanérra is. 

Hogyan készítsük el? 

  1. Kezdjük az egyszerűbb részekkel: vagdossuk fel a mosogatószivacsot úgy, hogy körülbelül 1-2 cm széles nudlikat kapjunk. Ezután a fekete anyagból vágjunk ki akkora darabokat, hogy kényelmesen befedje a szivacsdarabokat. Ragasszuk a fekete anyagot a szivacsokra ragasztópisztollyal úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a szivacs. 
  2. Ezután jöhet az alsó képkeret átalakítása: ragasztópisztollyal rögzítsük a hátlapot a kerethez, hogy garantáltan ne essen szét. A keret belsejét vonjuk be a fekete anyaggal, ehhez is a ragasztópisztolyt célszerű használni. 
  3. A felső képkeret hátlapját távolítsuk el, és már tudjuk is rögzíteni a két keretet. Óvatosan fúrjuk be a zsanérok rögzítéséhez szükséges csavarokat a képkeret egyik oldalára. 
  4. Végül már csak bele kell ragasztani a bevont szivacsdarabokat a doboz aljába, csak az egyik oldalába, ahová akasztani tudjuk majd a fülbevalókat és a gyűrűket. A doboz másik oldalát hagyjuk üresen. Itt lehet majd tárolni a nyakláncokat és karkötőket. 

Íme a videó, ami segítségünkre lesz az elkészítésben: 

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin