Forrás: Getty

Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Van olyan családtagod, aki óriási ékszer kollekciót tudhat magának? Megtaláltuk a tökéletes, kézzel készült ajándékot a számára. 

Mire lesz szükségünk? 

Bármelyik lakberendezési vagy home decor boltban találhatunk olyan képkeretet, ami üreges, a hátfala és az üveg között van minimum 3-4 cm. Ilyen típusú képkeretből kettő darabra lesz szükségünk, lehetőleg fekete vagy fehér színben. Kell még 2-3 db mosogatószivacs, fekete, velúrhoz vagy bársonyhoz hasonlító anyag, illetve ragasztópisztoly, amivel rögzíteni tudjuk majd az elemeket. A két képkeret egymáshoz rögzítéséhez pedig szükségünk lesz még két apró zsanérra is. 

Hogyan készítsük el? 

  1. Kezdjük az egyszerűbb részekkel: vagdossuk fel a mosogatószivacsot úgy, hogy körülbelül 1-2 cm széles nudlikat kapjunk. Ezután a fekete anyagból vágjunk ki akkora darabokat, hogy kényelmesen befedje a szivacsdarabokat. Ragasszuk a fekete anyagot a szivacsokra ragasztópisztollyal úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a szivacs. 
  2. Ezután jöhet az alsó képkeret átalakítása: ragasztópisztollyal rögzítsük a hátlapot a kerethez, hogy garantáltan ne essen szét. A keret belsejét vonjuk be a fekete anyaggal, ehhez is a ragasztópisztolyt célszerű használni. 
  3. A felső képkeret hátlapját távolítsuk el, és már tudjuk is rögzíteni a két keretet. Óvatosan fúrjuk be a zsanérok rögzítéséhez szükséges csavarokat a képkeret egyik oldalára. 
  4. Végül már csak bele kell ragasztani a bevont szivacsdarabokat a doboz aljába, csak az egyik oldalába, ahová akasztani tudjuk majd a fülbevalókat és a gyűrűket. A doboz másik oldalát hagyjuk üresen. Itt lehet majd tárolni a nyakláncokat és karkötőket. 

Íme a videó, ami segítségünkre lesz az elkészítésben: 

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.