Forrás: Getty

Ne költs feleslegesen sokat! Ezeket a dekorációs tárgyakat használtan is bátran beszerezheted

Már rég túl vagyunk azon a ponton, hogy bizonygatni kellene a használt darabok vásárlásának előnyeit. Legyen szó ruháról, bútorokról vagy dekorációs kiegészítőkről, komoly összegeket tudunk megspórolni a pénztárcánknak, no, meg persze a környezettudatosság sem egy utolsó szempont. Ennek jegyében hoztunk 5 lakberendezési dekorációs darabot, amit inkább használtan éri meg beszerezni.

1. Tükrök

Bele sem gondolunk, milyen drágák az új tükrök, amíg egyszer tükörvásárlás előtt meg nem látjuk a bolti árakat. Ezért (is) érdemes inkább használt bútorboltban szétnézni, vagy az online piactereken keresgélni. A tükrök ugyanis használat közben nehezen sérülnek vagy kopnak, azaz a legtöbb darab, attól még, hogy másnál már lógott a falon, egészen újnak néz ki.

2. Vázák

Csakúgy, mint a tükrök esetében, itt is meglepően magas árakkal találkozhatunk a lakberendezési boltokban. Bár vannak olcsóbb opciók, a legszebb és legkülönlegesebb kerámia- vagy üvegvázákért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Jó hír azonban, hogy rengetegen kínálnak eladásra régi vázákat, ezért biztosan megtaláljuk az otthonunkban leginkább passzolót.

Ne költs feleslegesen sokat! Ezeket a dekorációs tárgyakat használtan is bátran beszerezheted
Forrás: Getty

3. Festmények és fali képek

Ha szívesen dekorálod művészi alkotásokkal az otthonod, akkor bizonyára nem újdonság számodra, hogy egyáltalán nem olcsó mulatság egy-egy festmény vagy falikép. Rengeteget spórolhatsz azonban az online aukciókon vagy használt boltokban. Hiszen a festészet kortalan – a festményeken pedig nem fog az idő.

4. Vintage darabok

A vintage továbbra is aranykorát éli, a trendek között mindig szerepel egy-két vintage megoldás is. Az áruházi vintage darabok azonban jócskán megterhelik a pénztárcát, ezért sokkal olcsóbb (és autentikusabb) használt, vintage bútorokat beszerezni. Ezeknek a felújítása és festése is pofonegyszerű, ráadásul hétégi projektnek sem utolsó. Amiatt sem kell aggódnod, ha a végeredmény nem lesz tökéletes, hiszen ehhez a stílusvilághoz tökéletesen illik ez.

5. Könyvek

Sokan nem csak azért tartanak otthon könyveket, mert imádnak olvasni, hiszen a színes borítók remek dekorációként szolgálnak a polcokon. Ha te is leginkább ezért vásárolsz köteteket, mindenképp egy antikváriumban nézelődj inkább, ott ugyanis különleges, antik hatású darabokat is találhatsz. Ki tudja? A végén még a könyv előszava is megfog annyira, hogy el is olvasd.

Ne költs feleslegesen sokat! Ezeket a dekorációs tárgyakat használtan is bátran beszerezheted
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.