Forrás: Getty

Mutatjuk, hogyan veheted fel a harcot a szőnyegre tapadó állatszőrrel

1. Szőnyegkefe vagy gumikesztyű használata

Ez egy egyszerű, de hatékony módszer a kisállatok szőrének eltávolítására a szőnyegekről. Vásárolj egy speciális szőnyegkefét vagy akár egy gumikesztyűt, majd használd őket a szőnyeg felületének alapos áttörlésére. A szőnyeg rostjai közé szorult szőr könnyen összegyűjthető ezzel a módszerrel. Szuper megoldás lehet egy olyan gumitörlő is, amivel az üvegeket szokás cseppmentesre tisztítani.

2. Porszívózás speciális fejhasználattal

A porszívóra tedd rá a kifejezetten szőnyegre tervezet fejet. Ezekben ugyanis általában van egy mozgó rész vagy néhány belső kefe, ami fellazítja a szőrt, így a szívóerő már elég hozzá, hogy összegyűjtsd.

Mutatjuk, hogyan veheted fel a harcot a szőnyegre tapadó állatszőrrel
Forrás: Getty

3. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nem csak a kellemetlen szagok elleni harcban lehet hatékony, hanem a kisállatok szőrének eltávolításában is. Szórd rá a szőnyeg felületére, majd dörzsöld át egy kemény kefével. Ez a módszer segít feloldani és felülről leválasztani a szőnyeg rostjai közé szorult szőrszálakat, így utána könnyen fel lehet porszívózni őket.

4. Házilag készült szőnyegtisztító spray

Készíthetsz saját szőnyegtisztító spray-t is. Ehhez keverj össze egy rész ecetet és két rész vizet egy szórófejes palackban, majd permetezd ezt a keveréket a szőnyegre. Hagyd hatni pár percig, majd töröld át egy nedves ronggyal vagy törlőkendővel. Ez szintén arra jó, hogy meglazítsa a szőrszálak és a szőnyeg szálai közötti kötést.

A legbiztosabb tipp: rendszeres tisztítás

A legfontosabb dolog az, hogy rendszeresen tisztítsd meg a szőnyegeket, hiszen ezzel elejét veheted annak, hogy szőrszálak mélyebbre jussanak a textilben. Hetente legalább egyszer alaposan porszívózd le és/vagy súrold át a szőnyeget a fent említett módszerek valamelyikével.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.