Forrás: Getty

Műfenyő tisztítás gyorsan és egyszerűen – Mutatjuk, hogyan érdemes csinálnod

Milyen gyakran érdemes tisztítani a műfenyőt?

Ideális esetben egy műfenyő évente két alkalommal kap alapos takarítást: egyszer a karácsonyi szezon végén, mielőtt elrakjuk, illetve a következő évben adventkor, mielőtt összerakjuk. Ez segít abban, hogy ne rakódjon rá sokéves por. Ha évente kétszer nem is szeretnéd, a szezon kezdetén mindenképp szánj időt a fa portalanítására, mert sokat számít.

Száraztisztítás

Vannak olyan esetek, amikor a műfenyőt nem lehet vízzel tisztítani. Például akkor, ha előre beszerelt fények vannak rajta. Ilyenkor, miután kiveszed a dobozból, rázd ki alaposan, így is sok portól meg tudod szabadítani. Ezután alacsony beállításon és viszonylag messziről menj végig rajta porszívóval, a végén pedig egy száraz ronggyal töröld is át. Nem lesz olyan jó, mint a vizes tisztítás, de ennek is lesz látszata.

Műfenyő tisztítás gyorsan és egyszerűen – Mutatjuk, hogyan érdemes csinálnod
Forrás: Getty

Tisztítás vízzel

Teríts a fa alá egy világos rongyot, majd az ágak egy részét fújd le szappanos vízzel. Várj egy kicsit, és nézd meg, hogy az ágakról lecsöpögő víznek van-e színe. Ha igen, akkor sajnos csak a száraz tisztítás jöhet szóba. Amennyiben a víz nem oldja fel a fa színét, bátran permetezd be az egészet, majd fentről haladva töröld át az ágakat. Figyelem: ne díszítsd fel addig a fát, ameddig vizes, inkább hagyd állni a darabokat pár órán keresztül.

A leggyorsabb megoldás

Ha bírja a fa a vizet, tedd be a tusolóba vagy a kádba, majd langyos és gyenge vízsugárral mosd át az egészet. Ezután rázz ki belőle annyit vizet, amennyit csak tudsz, majd hagyd teljesen megszáradni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.