Forrás: Getty

Műbőr kanapé tisztítása – Íme a lista a hozzávalókról és útmutató a lépésekhez

A műbőr kanapé tisztítása nem bonyolult, főleg, ha a megfelelő eszközöket hívod segítségül hozzá. Mutatjuk, melyek ezek.

Műbőr kanapé tisztítása

Mire lesz szükséged?

  • Nem szöszölő rongy
  • Langyos víz
  • Mosogatószer
  • Műbőr tisztító és ápoló
  • Alkoholos fertőtlenítő
Műbőr kanapé tisztítása – Íme a lista a hozzávalókról és útmutató a lépésekhez
Forrás: Getty

Így tisztítsd a műbőr kanapét és fotelt:

  1. Hetente porszívózzuk: A szennyeződések, a por és más törmelékek megkarcolhatják a műbőr bútor felületét. Ezért hetente egyszer használjuk rajta a porszívó puha kefés fejét, és óvatosan szabaduljunk meg minden piszoktól. A párnák alatt is végezzük el a takarítást, és a mélyedésekbe is nyúljunk be a porszívóval.
  2. Szagtalanítás: A szagtalanítás szerencsére gyors folyamat. Erre nincs szükség minden héten, elég havi egyszer-kétszer megismételni. Szórjunk szódabikarbónát a kanapé vagy fotel egész felületére 30-60 percre, végül porszívóval tüntessük el a szódabikarbónát.
  3. Folttisztítás: A foltok, látható szennyeződések eltávolítására használhatunk mosogatószert, mert kíméletes a műbőrrel. Vigyük fel a foltra, hagyjuk állni nagyjából fél percig, majd langyos vízzel töröljük le a szöszmentes rongy segítségével.
  4. Fertőtlenítés: Az alkoholos felülettisztító segítségével kíméletesen fertőtleníthetjük a kanapét. Havonta legalább egyszer érdemes ezt is elvégezni az igazi tisztaság érdekében. A fertőtlenítőt a végén ajánlott letörölni langyos vízzel, hiszen nem tanácsos, hogy a bőrünkkel közvetlenül érintkezzen.
  5. Ápolás: A műbőr tisztító és ápoló használata azért fontos, mert a műbőr – a bőrrel ellentétben – sokkal könnyebben reped meg. Havonta legalább egyszer egy száraz ronggyal vigyük fel az ápolót az egész kanapéra – az ülőfelületre koncentrálva.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.