Forrás: Getty

Mindig fázol otthon télen? – 4 tipp, hogy melegebb legyen az otthonod fűtés nélkül is

1. Tegyél egy nagy szőnyeget a szoba közepére

A padló télen könnyen kihűl a talpunk alatt, ez pedig a hőérzetünkre is gyorsan rossz hatással van. Ezt azonban könnyen ellensúlyozhatod egy nagy és vastag szőnyeggel, ami alulról szigetel, és nem engedi, hogy a padlóból áradó hideg lehűtse a szobát.

2. Kapcsold be a ventilátort

Nagy segítséget jelenthetnek a plafonon lévő ventilátorok is. Ha nem a megszokott irányba járatjuk őket, hanem fordítva, a plafon felé terelik a meleget, ahonnan az visszaverődik, és segít felmelegíteni a szobát.

3. Huzatmentesíts

A huzat a meleg legnagyobb ellensége. Ha az ablak vagy ajtó nem szigetel jól, akkor arra van gyors megoldás – például az ablakkeretre ragasztható utólagos szigetelés.

4. Költözz el az ablak elől

Nagy igazság, hogy az ablak jobban vezeti a hideget, mint a falak. Ha ablak előtt van az ágy vagy a kanapé, akkor érdemes átrendezned a szobát, és ezeket az elemeket távolabb tenni a nyílászárótól.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.