Forrás: Getty

Mihez kezdj az „üres sarkokkal” a lakásban?

Adj neki funkciót!

Nem számít, mekkora teret szeretnél betölteni, mindig adott a lehetőség arra, hogy kialakíts egy olyan részt, aminek külön – a lakásban egyedinek számító – funkciót adsz. Ez lehet egy olvasósarok, esetleg egy vagy több különleges tárgyat (esetleg műtárgyat vagy szuveníreket) felvonultató sarok. Tulajdonképpen ezeknek a kialakítása a legegyszerűbb, de bármi jöhet, ami csak eszedbe jut a fantáziád és a büdzséd határain belül!

Helyezz oda hasznos bútort!

Egyetlen sarok sem lesz kihasználatlan többé, ha otthont ad egy olyan bútordarabnak, ami viszont hasznos a számodra. Minél nagyobb területet foglal el, annál kevesebb lesz a szabadon maradó, „üres” falrész, de nyilván nem minden lakásban érdemes méretes darabokat elhelyezni. Attól függően, hogy mekkora területtel gazdálkodsz, gondolkodhatsz fiókos szekrényben, fotelben vagy akár nagyobb tükörben is. Utóbbinak az az előnye, hogy legfeljebb két dimenzióban foglal el sok helyet, viszont a tükröződés révén nagyítja és segít fénnyel betölteni a teret.

Mihez kezdj az „üres sarkokkal” a lakásban?
Forrás: Getty

Tegyél oda valami látványosat!

Az eddig elhanyagolt és kihasználatlan sarokból akár a lakás dísze is lehet, ha odateszel valamit, ami vonzza a tekintetet. Ez lehet egy nagyobb kép a falon, egy hangsúlyos ülőalkalmatosság vagy egy extravagáns lámpa – esetleg ezeknek a tetszőleges kombinációja. Ha megtetszik egy szokatlan vonalvezetésű bútor vagy kiegészítő, akkor bátran fontolóra veheted, hogy kényelmesen elfér-e abban a sarokban, aminek szeretné funkciót adni.

Kérdezz bátran!

Lehet, hogy a veled egy háztartásban élőknek vagy a gyakori vendégeidnek rögtön támad egy pompás ötletük a kihasználatlan sarok nyújtotta lehetőségek kiaknázására. Mindenki egy kicsit más szemmel látja és érzékeli a teret, így lehet, hogy valaki mástól olyan kézenfekvő ötletet hallasz, amiről nem is érted, hogy nem jutott eszedbe!

Mihez kezdj az „üres sarkokkal” a lakásban?
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.