Meszes fal festése diszperzittel – Alábbi tippjeinknek hála, már te magad is könnyen megbirkózol vele

Meszes fal festése diszperzittel – Alábbi tippjeinknek hála, már te magad is könnyen megbirkózol vele

A diszperzitfestéktől sokan ódzkodnak, mivel attól tartanak, hogy nem lehet vele kellően szép eredményt elérni, csak ha szakembert hívunk segítségül. A jó hírünk, hogy a meszes fal festése diszperzittel nem is akkora kihívás, mint elsőre gondolnád. Mutatjuk, mit kell tenned lépésről lépésre a tökéletes végeredmény érdekében.

Ötletládához ad!

Meszes fal festése diszperzittel lépésről lépésre:

1. Előkészületek

Első lépésként bizonyosodjunk meg arról, hogy minden fontos alapanyag a rendelkezésünkre áll. Szükségünk lesz glettelő gipszre, csiszológépre vagy csiszolópapírra, mélyalapozó festékre, hengerre és ecsetre, valamint diszperzit festékre. A védőruházatról se feledkezzünk meg: ajánlott maszkot vagy védőszemüveget felvenni, hogy védjük az arcunkat a festéktől. A kesztyű pedig azért elengedhetetlen, mert nemcsak hosszadalmas folyamat lemosni a kezünkről a festéket, de nem is egészséges érintkezni vele.

2. Takarítás

Nem okos dolog megspórolni az egész falfelület takarítását, hiszen a meszes falon könnyen megtapad a por és a zsír. Szappanos vízzel töröljük át alaposan a festeni kívánt falrészt. A következő lépéshez csak akkor fogjunk hozzá, ha megszáradt a fal a mosás után.

3. Glettelés

A meszes fal azt jelenti, hogy a felület nem egyenletes, porol, valamint a festék sem tapad meg rajta szépen és tartósan. Ennek megoldására szól a glettelés, amivel nem csak a lyukakat és a repedéseket tüntethetjük el, de egy vékony rétegben eloszlathatjuk az egész falon is, amivel egyenletes, jól tapadó felületet képezünk a diszperzit számára.

4. Csiszolás

A csiszolást csiszológéppel a legkönnyebb elvégezni, pláne, ha nagy falfelületről van szó. Azonban ha nincs otthon ilyen gépünk, és kölcsönözni sem tudunk, akkor marad a smirgli. A smirgli nem csak gép hiányában hasznos, de a nehezen elérhető részeket és sarkokat is precízen lehet lecsiszolni a segítségével.

5. Alapozás

A meszes fal festése diszperzittel jóval több preparációt igényel, mintha erősebb fedésű opciót választanánk, ám megfelelő alapozással ez sem jelent problémát. Egy jó mélyalapozó után nem csak jobban tapad majd a diszperzit, de a választott szín is jóval erőteljesebb lesz. Vigyük fel az ajánlott mennyiségben, majd hagyjuk megszáradni a diszperzit felvitele előtt.

6. Festés diszperzittel

Az utolsó lépés a színes diszperzitfesték felvitele. Hengerrel a legkönnyebb dolgozni, csak a sarkokon és nyílászárók környékén nyúljunk ecsethez. A diszperzit dobozán található használati utasítás szerint vigyük fel a festéket a megadott rétegben. A hengerrel mindig „W” alakban haladjunk, és utána fessük le a kimaradt részeket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Bővítenél, átalakítanál hogy gyermeked álmát valóra váltsd? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Gyerek Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

A gyerekek villámgyorsan felnőnek, és a babaszobából pillanatok alatt tini szoba lesz. Az általunk összeszedett kamasz lányszoba ötletek segítenek neked megérteni a mostani trendeket, és okos és praktikus megoldásokat kialakítani lányod szobájába. Az eredmény garantáltan tetszeni fog neki is!

Tipp A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

A hotelekben és elegáns éttermekben a legegyszerűbb virágokból álló csokrok is lélegzetelállítóan néznek ki, pedig nincs bennük semmi különleges. A szépségük mögött a profin elrendezett és szakszerűen ápolt virágszálak állnak. Eláruljuk a mindig friss és rendezett csokor titkait.

Gyerek Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Foci és autók – a két téma, ami nagy eséllyel betalál egy kisfiúnál. Azonban ennél sokkal kreatívabb is lehetsz, ha gyermeked szobájának dekorációjáról van szó. Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek például megmutatják, hogyan.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin