Marie Kondo egyszerű és zseniális trükkje egy rendezett konyhához

Marie Kondo egyszerű és zseniális trükkje egy rendezett konyhához

Egy rendezetlen konyhában nem élvezet sem a főzés, sem a sütés. Annak érdekében, hogy soha ne legyen rendetlenség otthonunk ezen helyiségében, próbáljuk ki Marie Kondo egyszerű trükkjét!

Ötletládához ad!

Marie Kondo egy igazi zseni, ha rendrakásról és rendszerezésről van szó! A KonMari módszer megálmodója most egy új technikát mutat be, aminek hála búcsút inthetünk a konyhában uralkodó káosznak és rendetlenségnek.

A konyha lakásunknak nagyon speciális helyisége, hiszen főzés és sütés során minden koszos lesz, és természetesen a káosz is pikk-pakk eluralkodik itt. No, meg persze ki ne ismerné azt a „megoldást”, amikor az egyik sarokból tologatjuk át az útban lévő tárgyakat egy másikba, így varázsolva helyet a főzéshez? Valljuk be: nem így képzeljük el a tökéletes főzési élményt! Marie Kondo viszont pont erre a problémára talált egy szuper megoldást!

Marie Kondo ötlete

Tippje rendkívül könnyen kivitelezhető! Marie Kondo ugyanis azt tanácsolja, hogy egyszerűen semmit ne tároljunk a munkalapon! A legtöbben ott tartunk számos eszközt, legyen szó akár a só- vagy borsszóróról, az olajról vagy a mosogatószerről. Ezeket pakoljuk el máshova, akár egy szekrénybe vagy egy polcra, a lényeg, hogy ne a munkalapon foglalják a helyet! Valljuk be, hogy amennyire egyszerű ez a tipp, annyira zseniális is! Aki magára ismert, azonnal induljon a konyhába, és lásson neki a pakolásnak, hogy többé nem okozzon gondot a konyhában uralkodó káosz.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Túl sokat mosunk!

Az emberek 29%-a elsősorban azért mossa ki ruháit, hogy eltüntesse a szagokat, 26%-a pedig azért, mert szereti a frissen mosott ruha érzést.

Promóció Mossunk okosabban, fenntarthatóbban – a 30 az új 40!

Az, ahogy ruháinkat mossuk és szárítjuk, jelentős hatással van a környezetünkre. A ruhák karbonlábnyomának 25%-a abból adódik, ahogy tisztítjuk őket.

Promóció Hogyan lehetünk győztesei a kosszal vívott napi csatáknak?

Az amúgy is folyamatosan termelődő por és piszok mellett ismét megjelent a sár, a száradt falevél és a cipőnkre tapadó kosz a lakásban, csak hogy még kevésbé legyen egyszerű tisztán tartani otthonunkat. Biztos, hogy ez ekkora probléma? Válasszunk olyan porszívót, amely megkönnyíti a dolgunkat. Ma már hatalmas a kínálat vezeték nélküli álló porszívókból, melyekkel valóban gyorsan és kényelmesen lehet takarítani az egész lakásban.

Otthon Faház a dombtetőn – Vendégségben Varga Judit Juditunál

A Bakony dimbes-dombos lankáin álló csehszlovák típusú faházban vendégeskedtünk Varga Juditnál, a Juditu blog szerzőjénél. Az „első látásra szerelmet” nem csak Judit, de mi is éreztük, amint bekanyarodtunk a házhoz vezető árnyas erdei ösvényre.

Tipp „Csináld magad szép karácsony” VI. – Az Instagram kedvenc könnyen elkészíthető DIY ünnepi díszei

A DIY karácsonyi dekoráció egyre nagyobb trendnek örvend, mivel jóval környezetkímélőbb és egyedibb, mint a bolti díszek. Mivel az egész világ szívesen fog neki a „csináld magad” projekteknek karácsony előtt, nem csoda, hogy az Instagram is tele van jobbnál jobb ötletekkel. Mutatjuk a kedvenceinket, melyeket bárki egyszerűen elkészíthet:

Tipp Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

A hűtőtakarítást senki sem szereti, sajnos azonban nem halogathatjuk örökké, hiszen minél tovább kerülgetjük, annál rosszabb lesz a helyzet. Fontos indok még a rendszeres hűtőtisztítás mellett, hogy a hűtőben tároljuk az élelmiszereket, amiket természetesen minél tisztább helyen kell tartanunk. Utolsó érvként pedig csak annyit mondunk: hűtőszag! Utóbbi elkerülése érdekében mutatjuk, hogy tedd rendbe a frigót 15 perc alatt havonta egyszer.

Tipp 5 zseniális trükk, amikhez csak egy ragasztópisztolyra van szükségünk

A forró ragasztópisztoly egy rendkívül praktikus eszköz, amit használhatunk barkácsolás során, de számos más esetben is. Sőt mi több, segítségével az alábbi 5 problémát is könnyedén megoldhatjuk.

Tipp “Csináld magad” szép karácsony V. – Készíts hógömböt saját kezűleg!

Ha idén inkább saját kezűleg készítenéd el a karácsonyi dekorációkat, esetleg a szeretteidet is meg szeretnéd lepni egy egyedi dekorral, akkor kövesd figyelemmel a "Csináld magad" szép karácsony című cikksorozatunkat. Alábbiakban a hógömbkészítés rejtelmeibe vezetünk be.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin