Forrás: Getty

Lassan folyik a lefolyó? Ezt a 4 trükköt próbáld ki, hogy megoldódjon a probléma

1. Kampós drót

Szuper hatékony, olcsó és könnyen beszerezhető szerszám bármilyen dugulás elhárítására egy drótból hajtott kampó. Vegyél egy viszonylag erős drótot, és hajts egy kampót a végére, majd ezzel próbáld meg kikotorászni a dugulást okozó kupacot a lefolyóból. Ez lehet haj vagy ételmaradékból álló csomó is, amit egy kampóval könnyen felszínre lehet hozni.

2. A cső tisztítása

A legtöbb lefolyónak a lenti, enyhén hajlított részében gyűlik össze a szennyeződés, ami dugulást okoz. Ennek a szétszerelése nem nagy kunszt, mindenképp megéri megpróbálkoznod vele. Tegyél egy felmosóvödröt a cső alá, majd tekerd le a műanyag „csavart”, ami összefogja a két csövet. Engedd a cső tartalmát a vödörbe folyni, majd alulról tisztítsd át egy dróttal a csöveket, hogy biztosan minden szennyeződéstől megszabadulj.

3. Házi csodaszerek bevetése

Akad egy szuper módszer, ami a legtöbb dugulást megszünteti. Forralj fel körülbelül egy liter vizet, amit öntsd a lefolyóba. Ezután szórj szódabikarbónát a lefolyóba, amit ecettel öblítesz. Ez egy pezsgő reakciót fog eredményezni, ami alaposan kitisztítja a csöveket. Utolsó lépésben önts egy újabb adag forró vizet a lefolyóba.

4. Pumpa használata

A vécékhez készült pumpák a lefolyó dugulását is megszüntethetik. Vásárolj egy új, tiszta pumpát, amit a mosdókagylóban vagy a mosogatóban is bátran használhatsz. Nem csak a teljesen eldugult lefolyónál vetheted ezt be, de akkor is segít, amikor még csak ott tart a helyzet, hogy lassan folyik le a víz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.