Forrás: Getty

Lapos tetős házak – Modern megoldás rengeteg előnnyel

1. Modern stílus, letisztult forma

Amennyiben szereted a modern és praktikus megoldásokat, a lapos tetős házak kifejezetten neked valók. Egy ilyen tetőszerkezet tökéletes egyenes vonalakkal és minimalista megjelenéssel bír, ami valódi karaktert kölcsönöz otthonodnak.

2. Tágas tetőteraszok, csodás kilátások

A lapos tetős házak páratlan lehetőséget kínálnak tágas tetőteraszok kialakítására. Ezek a teraszok ideálisak pihenésre, sütögetésre vagy akár egy „kerti” partira is. Csak képzeld el, hogy esténként egy csésze forró teával ücsörögsz a teraszon, miközben élvezed a város vagy a természet panorámáját.

Lapos tetős házak – Modern megoldás rengeteg előnnyel
Lapos tetős házak / Forrás: Getty

3. Környezetbarátok megoldás

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy egyenes tetőre sokkal könnyebben rögzíthetők napkollektorok vagy sokkal könnyebben telepíthető zöld borítás, ami a környezettudatosság szempontjából kiemelt jelentőséggel bír.

4. Praktikus tervezés, könnyű karbantartás

A lapos tetőszerkezettel rendelkező házak nemcsak esztétikusak, de praktikusak is. Könnyen hozzáférhetsz a tetőhöz, ami hatalmas segítség az esetleges javítások vagy karbantartások alkalmával. Ráadásul egy lapos tetőszerkezet kialakítása egyszerűbb is, így az építkezés során időt takaríthatsz meg vele.

Lapos tetős házak – Modern megoldás rengeteg előnnyel
Lapos tetős házak / Forrás: Getty

5. Alakítsd otthonodat saját ízlésed szerint

A lapos tetős házak leginkább monokróm színekben mutatnak jól, hiszen a minimalista vonalakhoz az egyszerű színvilág passzol igazán. De ez nem jelenti, azt, hogy nincs lehetőséged színt vinni otthonod külsejébe. A homlokzatot fel tudod dobni növényekkel, amik szép kontrasztot adnak a visszafogott színvilággal. Továbbá ne félj használni természetes anyagokat sem – például a terasz kialakításánál –, mert azok is jól illenek az lapos tető által meghatározott hangulatvilágba.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.