Forrás: Getty

Koszorú készítés házilag – Karácsonytól halloweenig

Bármilyen évszakban is vagy, a koszorúk mindig tökéletes kiegészítői lehetnek otthonodnak. Ezért sem árt megtanulni, hogyan néz ki a koszorú készítése házilag.

Koszorú készítés házilag

Milyen alapanyagok szükségesek a mindenkori koszorúhoz?

A koszorú elkészítéséhez szinte mindig ugyanolyan alapanyagokra van szükség, az aktuális szezonhoz csupán az apró kiegészítőket és díszeket kell variálnod.

  • Koszorú alap: Bármilyen ünnepre készülj is, szükséged lesz egy koszorú alapra, mely készülhet vesszőből, tűzőhabból vagy műanyagból. Ha apró díszeket szeretnél a koszorúba tűzdelni, akkor az első két verzióval lesz a legkönnyebb dolgoznod. A műanyag alap pedig akkor praktikus választás, ha anyaggal vagy szalaggal szeretnéd bevonni, és az aktuális évszak szerint mindig újradekorálni. A műanyag koszorúnak épp az az előnye, hogy számtalanszor újra fel lehet használni.
  • Fedőanyag: Hacsak nem őszi koszorút készítesz, ahol jól mutat a vessző koszorúalap, akkor szükséged lesz úgynevezett fedőanyagra is. Ez lehet szalag, pamut anyag vagy éppen sűrű levelű növény is, a lényeg, hogy teljesen befedje a koszorú alapot.
  • Rögzítő anyagok: A díszek vagy a fedőanyagok rögzítése legalább olyan fontos, mint a többi alapanyag. A ragasztópisztoly mindig stabilan odafogja a fedőanyagokat, ám a nagyobb, kiálló díszekhez érdemes vékony drótot használni.
  • Díszek: A díszek kiválasztása abszolút a te ízléseden és az aktuális szezon jellegzetességein múlik. A termések, apró figurák vagy díszes masnik klasszikus kiegészítők, ezeket érdemes kifejezetten koszorú díszek közül beszerezni, hiszen ezek eleve tűződróton vannak.

Koszorú készítés házilag lépésről lépésre

  1. lépés: Tervezz! Ritka, hogy terv vagy elképzelés nélkül elsőre jól sikerüljön a koszorú, ezért vagy vázold le a tervezett dizájnt egy lapra, vagy ments le magadnak inspirációs képeket. Hidd el, sokkal könnyebb így haladni, ráadásul szinte garantált a siker.
  2. lépés: A kiválasztott koszorúalap befedése nagyon fontos, hiszen egy a mutatós koszorú csakis esztétikus alapon valósulhat meg. Ennél a lépésnél fontos a türelem, szánj időt arra, hogy minden szegletet alaposan befedj és stabilan rögzíts.
  3. lépés: A koszorú készítés házilag azért jó ötlet, mert a díszítés során csak olyan dekoráció kerül a koszorúra, amely igazán tetszik neked. Bátran használj személyes relikviákat vagy különleges megoldásokat, hogy a végeredmény igazán személyes legyen.

Lapozd végig galériánkat, hogy inspirációt gyűjthess a saját koszorúdhoz:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.