Forrás: Getty

Kiütötte a só a cipődet? Ezekkel a házi praktikákkal könnyedén eltüntetheted

Házi praktikák a só hagyta nyomok ellen

Ahhoz, hogy el tudd távolítani a só nyomait a cipődből, meg kell várnod, hogy teljesen megszáradjon. Ezt úgy tudod segíteni, hogy összegyűrt újságpapírt teszel a lábbeli belsejébe. Ezután a felületi szennyeződést nyugodtan távolítsd el egy kefével, majd következhet a házi praktika.

Az egyik leghatékonyabb trükkhöz tejre lesz szükséged. Ez nem csak eltünteti a só nyomait, de visszazsírozó hatásának köszönhetően még ápolja is a bőrt. Ezen kívül egy félbevágott vöröshagyma vagy krumpli is jó választásnak bizonyul. Ezek használata főleg hónyomok esetén ajánlott. Amennyiben pedig nagyon makacs foltokról van szó, akkor a citromos vagy ecetes víz javíthat a helyzeten. Ha az általad választott szerrel kezelted a lábbelit, akkor várd meg, hogy teljesen megszáradjon, majd alaposan kend be egy cipőpasztával.

Fontos! Soha ne tedd a radiátor alá száradni a cipőt, ugyanis ez kárt tesz a bőrben. Sokkal jobb ötlet, ha újságpapírral tömöd ki a gyorsabb száradás érdekében.

Mit tehetsz, hogy megakadályoz, hogy kiüsse a só a cipődet?

Ha mindenáron meg szeretnéd előzni, hogy foltos legyen a cipőd, akkor alaposan impregnáld azt, ugyanis így nem jut be a só a bőrbe. A rendszeres ápolás cipőpasztával vagy cipőápoló viasszal szintén hatékony megoldás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.