Képek a falon fúrás nélkül – 4 szuper alternatíva

Képek a falon fúrás nélkül – 4 szuper alternatíva

Fel szeretnél akasztani pár képet a falra, de nincs kedved se lyukat fúrni, se kalapácsot ragadni? Tény, hogy ezek a módszerek körülményesek, továbbá még lyukakat is hagynak a falon. Alább bemutatunk 4 olyan alternatívát, melyekhez nem szükséges se a kalapács, se a fúró.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Legyen szó egy hatalmas festményről vagy egy kicsi képkeretről, a képek élettel töltik meg a teret, továbbá dekorációnak sem utolsók. De hogyan tudjuk ezeket a legegyszerűbben felakasztani? Sokan visszariadnak attól, hogy lyukat fúrjanak a falba vagy kalapácsot ragadjanak. Szerencsére azonban vannak más lehetőségek is, melyeket az alábbiakban mutatunk be.

#1 – Akasztó

A fürdőben előszeretettel használunk olyan akasztókat, melyeket egyszerűen felragasztunk a falra vagy a csempére. Vásárlás során mindössze arra kell figyelned, hogy olyan akasztót válassz, ami passzol a kerethez. Utóbbiból kaphatók olyanok, melyek felakasztásához egy zsinór található a keret hátulján, illetve vannak a hagyományos módon felakasztható keretek is.

#2 – Ragasztó csíkok

Plakátok, poszterek, de akár könnyű képkeretek felakasztására tökéletes választásnak bizonyulnak a ragasztó csíkok. Ezekből tegyél egyet-egyet a keret szélére, majd helyezd a falra, és erősen nyomd oda, így biztosan ottmarad a képkeret. Azt azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a ragasztó csíkok eltávolításakor lejöhet a festék.

#3 – Fotókötél

Ha egy különleges fotófalat szeretnél készíteni, akkor próbáld ki ezt az egyszerű és költséghatékony ötletet: húzz ki egy kötelet a falon, majd erre rögzítheted a fényképeket, például csipesszel. Tény, hogy a kötelet fel kell szögelned a falra, de ezt a lépést mindössze a kötél két végén kell megejtened, és nem minden egyes fotó esetén.

#4 – Mágnesfesték

Egy rendkívül kreatív és egyedi megoldás a mágnesfesték használata. Ennek a technikának hála mágnesekkel tudod rögzíteni a képeket a falon, ami pedig annak köszönhető, hogy a festéknek magas a vastartalma, így a mágnesek megtapadnak rajta.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin