Forrás: Getty

Képek a falon fúrás nélkül – 4 szuper alternatíva

Legyen szó egy hatalmas festményről vagy egy kicsi képkeretről, a képek élettel töltik meg a teret, továbbá dekorációnak sem utolsók. De hogyan tudjuk ezeket a legegyszerűbben felakasztani? Sokan visszariadnak attól, hogy lyukat fúrjanak a falba vagy kalapácsot ragadjanak. Szerencsére azonban vannak más lehetőségek is, melyeket az alábbiakban mutatunk be.

#1 – Akasztó

A fürdőben előszeretettel használunk olyan akasztókat, melyeket egyszerűen felragasztunk a falra vagy a csempére. Vásárlás során mindössze arra kell figyelned, hogy olyan akasztót válassz, ami passzol a kerethez. Utóbbiból kaphatók olyanok, melyek felakasztásához egy zsinór található a keret hátulján, illetve vannak a hagyományos módon felakasztható keretek is.

#2 – Ragasztó csíkok

Plakátok, poszterek, de akár könnyű képkeretek felakasztására tökéletes választásnak bizonyulnak a ragasztó csíkok. Ezekből tegyél egyet-egyet a keret szélére, majd helyezd a falra, és erősen nyomd oda, így biztosan ottmarad a képkeret. Azt azonban mindig tartsd szem előtt, hogy a ragasztó csíkok eltávolításakor lejöhet a festék.

#3 – Fotókötél

Ha egy különleges fotófalat szeretnél készíteni, akkor próbáld ki ezt az egyszerű és költséghatékony ötletet: húzz ki egy kötelet a falon, majd erre rögzítheted a fényképeket, például csipesszel. Tény, hogy a kötelet fel kell szögelned a falra, de ezt a lépést mindössze a kötél két végén kell megejtened, és nem minden egyes fotó esetén.

#4 – Mágnesfesték

Egy rendkívül kreatív és egyedi megoldás a mágnesfesték használata. Ennek a technikának hála mágnesekkel tudod rögzíteni a képeket a falon, ami pedig annak köszönhető, hogy a festéknek magas a vastartalma, így a mágnesek megtapadnak rajta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.