Forrás: Getty

Kényelmes pihenősarok kialakítása az erkélyen

Válassz megfelelő bútorokat

Az erkélyre szánt bútorok kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az időjárási viszonyokat. Olyan anyagokat válassz, amelyek ellenállnak az esőnek, napfénynek és hőmérséklet-ingadozásnak. A rattan vagy műrattan bútorok kiválóak lehetnek, mert könnyűek, tartósak és stílusosak. Ha fa bútorokat választasz, győződj meg róla, hogy a fát megfelelően kezelték, felkészítve a kinti létre.

Kényelem és stílus: párnák és textíliák

A kényelmes pihenősarokhoz elengedhetetlenek a puha párnák és textíliák. Válassz különböző méretű és színű párnákat, amelyek nemcsak komfortosak, de dekoratívak is. A kültéri párnák anyaga legyen vízlepergető és UV-álló, hogy hosszú ideig szépek maradjanak. Egy stílusos szőnyeg is sokat dobhat az erkély hangulatán, és kellemesebbé tesz a lábaidnak minden lépést.

Kényelmes pihenősarok kialakítása az erkélyen
Forrás: Getty

Növények – a zöld oázis

Növények nélkül egy erkély sem lehet igazán hívogató. Válassz különböző méretű cserepes növényeket, virágokat és zöldeket, amelyek nemcsak díszítenek, de friss levegőt is biztosítanak. A fűszernövények, mint a rozmaring, a bazsalikom vagy a menta, nemcsak szépek, de hasznosak is, hiszen friss alapanyagokat biztosítanak a konyhába. A vertikális kert vagy növényfal is jó megoldás lehet, ha kevés a helyed.

Hangulatvilágítás

A megfelelő világítás meghatározó lehet az erkély hangulatának kialakításában. Használj különböző típusú lámpákat, például függő lámpákat, fényfüzéreket vagy napelemes lámpákat, hogy meghitt és kellemes fényt varázsolj. Az állítható fényerejű lámpák lehetővé teszik, hogy a hangulatnak megfelelően szabályozd a fényt.

Árnyékolás

Az erkély árnyékolása szintén fontos szempont, különösen a forró nyári napokon. Használhatsz napernyőket, nap vitorlákat vagy függönyöket, amelyek nemcsak árnyékot biztosítanak, de a privát szférádat is védik. Az árnyékoló elemek stílusos kiegészítői lehetnek az erkélynek, és hozzájárulnak a kellemes hangulathoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.