Forrás: Getty

Kellemetlen szagú a vágódeszka? Ez a természetes csodaszer segíthet

A szokásos csodakombó: citrom & szódabikarbóna

Már megszokhattad, hogy a házi praktikák triumvirátusában az ecet mellett a citrom és a szódabikarbóna is helyet foglal. Most az ecet pihenőt kap, és csak a másik kettőre van szükséged. Méghozzá kettő citromra és pár kiskanál szódabikarbónára. 

Hogyan alkalmazd a csodakeveréket? 

  1. lépés: Először hagyományos mosogatószer és szivacs segítségével mosd olyan tisztára a vágódeszkát, amennyire csak tudod. Külön koncentrálj a vágásokra és sérülésekre, ahol megülhetnek a szennyeződések. 
  2. lépés: Ezután jöhet a citrom és a szódabikarbóna. Szórj szódabikarbónát a repedésekre és vágásokra annyira vastagon, hogy azok ne látszódjanak ki. Ezután vágd félbe a citromot, és facsard a szódabikarbónára. A két anyag pezsgéssel fog reagálni egymásra, ez pedig a vágásokból is kipezsegteti a szennyeződéseket. Ne dobd ki a citromot!
  3. lépés: Hagyd állni a keveréket a vágódeszkán 10 percig.
  4. lépés: Ezután a kifacsart citrommal kezdd el áttörölni a vágódeszkát. A még hatásosabb tisztításért kicsit bele is dörzsölheted a vágódeszka felületébe. 
  5. lépés: Ezután facsarj egy citromot egy tál vízbe, kavard össze a keveréket, majd tedd bele a vágódeszkát 10-15 percre ázni. 
  6. lépés: Végül vedd ki a vágódeszkát a vízből, és tedd a mosogatógépbe vagy mosd el kézzel alaposan. 
  7. lépés: A kellemetlen szagokat úgy tudod a leghatásosabban felszámolni és megelőzni, ha használat után mindig szárazra törlöd a vágódeszkát, így a minimális szennyeződés, ami esetleg megmaradt volna a felületen, nem kezd el büdösödni.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.