Forrás: Getty

Kavics dekoráció ötletek – Egyszerű, de nagyszerű alapanyag a dekorációk elkészítéséhez

1. Kavics dekoráció ötletek: kerti út 

Kezdjük a bejárattal. Egy kavicsos út nemcsak, hogy látványos, de praktikus is. Válassz különböző színű és méretű kavicsokat, hogy dinamikus és egyedi legyen az ösvény. Rendezd őket szorosan egymás mellé, hogy stabil maradjon a felület.

2. Dekoratív kavicsfal 

Mi lenne, ha egy falat is kibélelnél kavicsokkal? Ez különösen jól mutat a kertben vagy akár a nappaliban. Használj természetes ragasztót a kavicsok rögzítéséhez. Válogass különböző színek között, hogy izgalmas mintázatot kapj.

3. Kavicsok az akváriumban 

Ha van akváriumod, használd ki a kavicsok szépségét itt is. Válassz természetes színű kavicsokat, hogy az akvárium lakói előtérbe kerülhessenek.

4. Kerti tó kavicsos szegélye 

A kavics dekoráció ötletek közül a leginkább kézenfekvő: egy kerti tó szegélyét kiválóan kiemelheted kavicsokkal. A természetes hatás érdekében válassz nagyobb, durvább kavicsokat. Ezek segítenek megtartani a tó partjának formáját, és optikailag is szépen kiegészítik a vizet.

Kavics dekoráció ötletek – Egyszerű, de nagyszerű alapanyag a dekorációk elkészítéséhez
Kavics dekoráció ötletek / Forrás: Getty

5. Kavicsos gyertyatartók 

Készíts saját gyertyatartót kavicsokból. Tölts meg egy üvegtálat kavicsokkal, majd helyezz bele egy mécsest vagy egy gyertyát. Ez a dekoráció különösen jól mutat az esti órákban, amikor a gyertya fénye megcsillan a kavicsokon.

6. Kavicsdíszítés a kertben 

Használd a kavicsokat, hogy elkülönítsd a különböző növényeket a kertben. Jelölj ki útvonalakat, vagy keretezz be virágágyásokat kavicsokkal. Ez nemcsak szép, de segít a gyomok elleni harcban is, mivel kevesebb hely marad a nem kívánt növények számára.

Kavics dekoráció ötletek – Egyszerű, de nagyszerű alapanyag a dekorációk elkészítéséhez
Kavics dekoráció ötletek / Forrás: Getty

7. Kreatív kavicsfestés 

Vegyél elő akrilfestéket, és változtasd a kavicsokat kis műalkotásokká! Festhetsz rájuk mintákat, állatfigurákat vagy akár üzeneteket is. Ezek remek ajándékok lehetnek, de szinte mindenhol fel tudod őket használni dekorként az otthonodban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.