Forrás: Getty

Kávé új köntösben! – Fesd át megunt bögréidet gyorsan és egyszerűen

Szükséges eszközök és anyagok:

 1. Üres fehér bögre (válassz olyan bögrét, amely alkalmas kerámiafestéshez, és hőálló)
 2. Kerámiafesték vagy porcelánfesték
 3. Ecsetek különböző méretekben
 4. Víztartály az ecsetek lemosásához
 5. Rongy vagy papírtörlő az ecsetek tisztításához
 6. Opcionálisan: sablonok, matricák, szalagok a minták létrehozásához

Lépések:

 1. Előkészítés: Mosd el és szárítsd meg a bögrét. Bizonyosodj meg arról, hogy a felülete teljesen zsírmentes.
 2. Minták kiválasztása vagy tervezése: Először gondold át, hogy milyen mintát vagy dizájnt szeretnél festeni a bögrére. Ezt rajzolhatod szabad kézzel, használhatsz sablonokat vagy matricákat, vagy akár festhetsz szalagokkal létrehozott mintázatot is.
 3. Festék előkészítése: Keverd ki a kerámiafestéket vagy porcelánfestéket a kiválasztott színekben. A festékek általában hígíthatóak vízzel, de nézd meg a festék csomagolásán található utasításokat.
 4. Festés: Kezdd el a festést a bögre aljáról felfelé haladva. Használj kis ecsetet a részletekhez és nagyobbat a nagyobb területekhez. Lassan és óvatosan dolgozz, hogy elkerüld a hibákat.
 5. Rétegek és száradás: Ha az első réteg festék megszáradt, dönthetsz úgy, hogy további rétegeket adsz hozzá a kívánt fedés és élénkség érdekében. Figyelem: minden rétegnek meg kell száradnia, mielőtt folytatnád a következővel.
 6. Korrekciók és finomítások: Ha hibákat vétettél, használj finom ecsetet vagy akár fogpiszkálót a javításhoz.
 7. Száradás és kiégetés: Miután a festék teljesen megszáradt, a bögrét meg kell sütnöd, hogy a festék rögzüljön és hosszú élettartamú legyen. Ez a lépés a festék típusától függ. Csinálhatod a saját sütődben, vagy el is viheted egy olyan üzletbe, ahol vállalnak ilyet.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.