Karcos lett az üveg? Ezekkel a házi praktikákkal eltüntetheted

Karcos lett az üveg? Ezekkel a házi praktikákkal eltüntetheted

Legyen szó egy üvegasztalról vagy egy tükörről, sajnos mindegyiknek a felületét össze tudjuk karcolni. Míg eddig csak a bosszankodni tudtunk a karcok láttán, mostantól tehetünk is azok ellen.

Ötletládához ad!

Az üvegfelületeken keletkező karcok nagyon bosszantóak, hiszen elrondítják az adott bútort, és sok esetben le is kell cserélnünk a sérült darabot. Ennek azonban vége, ugyanis az alábbi tippeknek hála, el tudjuk tüntetni a karcokat, így megmentve a szemétteleptől a bútort.

Házi praktikák

Az alábbiakban megosztunk pár szuper házi praktikát, melyekkel el tudjuk távolítani a karcokat. Mielőtt azonban nekiesnénk a munkának, először alaposan le kell mosnunk tiszta vízzel és egy puha pamutronggyal az adott felületet.

#1 – Víz és szódabikarbóna

Készítsünk egy evőkanál szódabikarbónából és egy evőkanál vízből egy kenhető pasztát. Tegyünk keveset belőle egy puha pamutrongyra, majd körkörös mozdulatokkal töröljünk át a karcokon. Ezt követően langyos vízzel mossuk át az üvegfelületet, majd töröljük szárazra.

#2 – Átlátszó körömlakk

Amennyiben elszórtan van pár kisebb karc az üvegfelületen, akkor azokat egy átlátszó körömlakkal is el tudjuk tüntetni. Ennél a trükknél mindössze arra kell figyelnünk, hogy ne használjunk túl sok körömlakkot. Amennyiben egy kevés mellé megy, akkor azt egy körömlakklemosóban áztatott fültisztító pálcikával el tudjuk tüntetni.

#3 – Szemcsés fogkrém

Ha szemcsés a fogkrém, akkor kihasználhatjuk annak csiszoló hatását. Ehhez tegyünk egy kevés fogkrémet egy pamutrongyra, majd dörzsöljük át vele a karcot. Ezután langyos vízzel mossuk le a fogkrémet, majd töröljük szárazra, illetve polírozzuk fel a felületet.

#4 – Fagyanta

Ha egy mélyebb karcokról van szó, akkor a fagyanta jelentheti a megoldást! Ehhez alaposan olvassuk át a készítmény használati utasításait, hogy a megfelelő módon alkalmazzuk az adott felületen. A fagyanta színétől nem kell visszariadnunk, száradás után átlátszóvá válik, így nem lesz látható az üvegfelületen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Tipp Egy csodaösszetevő, három természetes keverék – Így varázsolj a levendulával

Szereted a friss, nyugtató illatokat otthonodban? Inkább a természetes, saját készítményeket választod a bolti szerek helyett? Az alábbi csodaösszetevővel környezetbarát légfrissítőt, szőnyegillatosítót és öblítőt készíthetsz. Ráadásul fillérekből, pillanatok alatt!

Tipp Ízléstelen vagy trendi? Visszatérnek a 2000-es évek lakberendezési trendjei

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is rendre visszatérnek a korábbi évek trendjei. Jelen esetben a 2000-es évek vannak a terítéken – már csak azt kell eldöntenünk, hogy mi a véleményünk ezekről.

Tipp 5 felesleges dolog, amit azonnal tüntess el a nappaliból

Több helyet szeretnél a nappalinkban, de ötleted sincs, hogyan láss hozzá? Ebben az esetben segítségedre lesz ez a cikk. Nézzük, mik azok a dolgok a lakásban, melyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, és csak foglalják a helyet.

Gyerek Rajzpályázat! Rajzold le álmaid gyerekszobáját, a legjobbakat könyvutalvánnyal jutalmazzuk

Kedves Gyerekek! Most ti jöttök! Mi, felnőttek folyton csak tervezünk és álmodozunk, hogyan alakítsuk ki vagy éppen át otthonunkat, hogy az minél inkább kényelmes, különleges és tökéletes legyen. Ez alkalommal azonban a ti kezetekbe adjuk a ceruzát. Mutassátok meg nekünk, mire képes a határtalan képzelőerő! Tervezzétek meg álmaitok gyerekszobáját – már csak azért is, mert most értékes ajándékot kaphattok érte.

Tipp Erre a helyre SOHA ne tegyük a virágokkal teli vázát

Kaptunk egy gyönyörű csokor virágot, amit sietve teszünk egy vízzel teli vázába, hogy minél tovább gyönyörködhessünk benne? De ezzel még nem vagyunk ám meg. A vázának ugyanis helyet kell találni. Méghozzá jó helyet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin